ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγέλλει κακοποίηση του σκύλου του

καταγγέλλει-κακοποίηση-του-σκύλου-το-109645

Κακοποίηση του σκύλου του, που επί 29 ημέρες βρισκόταν στο Καταφύγιο Αδεσπότων του Δήμου Βόλου, καταγγέλλει δημότης. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του σκύλου, ένα ντόπερμαν Κ9, το άτυχο ζωντανό, έχασε σε λιγότερο από ένα μήνα 21 κιλά.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκύλου, συνεργείο του δήμου κλήθηκε από γείτονές του να περισυλλέξει το ντόπερμαν που περιφερόταν στον δρόμο ελεύθερο. Όπως ανέφερε, κάτω από άγνωστες συνθήκες είχε ανοίξει η πόρτα και το σκυλί είχε βγει έξω.

Ο σκύλος από τις 18 Ιανουαρίου φιλοξενούνταν στο Καταφύγιο, όπου το αναζήτησε ο ιδιοκτήτης. Ανέφερε ότι ζήτησε τον σκύλο του πίσω, ωστόσο επειδή ήταν τσιπαρισμένος και ο κωδικός ανήκε σε διαφορετικό όνομα, αναγκάστηκε να υιοθετήσει εκ νέου τον σκύλο του. Η διαδικασία της υιοθεσίας ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου και μπόρεσε να πάρει πίσω το ντόπερμαν.

Όμως, όπως καταγγέλλει το ντόπερμαν, επέστρεψε στο σπίτι του αφεντικού του σχεδόν αποστεωμένο. «Το σκυλί μου ήταν 52 κιλά και όταν το πήρα ζύγιζε μόλις 29. Τα κόκαλά του φαίνονταν κάτω από το δέρμα του. Πλέον το σκυλί άρχισε να παίρνει βάρος με τη διατροφή που ακολουθεί», ανέφερε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου