ΤΟΠΙΚΑ

Αποκαλύφθηκε… ανάβρα στο υπόγειο του δημοτικού σχολείου Καλών Νερών

αποκαλύφθηκε-ανάβρα-στο-υπόγειο-του-109686

Ανάβρα που αναβλύζει δεκάδες κυβικά νερού αποκαλύφθηκε στο εσωτερικό στο υπόγειο του δημοτικού σχολείου Καλών Νερών, που το περασμένο Σάββατο, στον απόηχο της νεροποντής που έπληξε την περιοχή, πλημμύρισε με νερό και πετρέλαιο. Η πηγή εντοπίστηκε πίσω από τον καυστήρα και ακόμη και χθες συνέχιζε να αναβλύζει νερό!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κλιμάκιο μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχώρησαν χθες σε αυτοψία στον χώρο του δημοτικού σχολείου, παρουσία στελεχών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Όπως είναι γνωστό, το υπόγειο του σχολείου είχε πλημμυρίσει από την περασμένη Παρασκευή, μετά τη σφοδρή βροχόπτωση που είχε μετατρέψει τα Καλά Νερά σε έναν απέραντο χείμαρρο. Είχε γίνει απάντληση υδάτων, ωστόσο το υπόγειο συνέχιζε να γεμίσει νερό. Το Σάββατο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο μυρίζει πετρέλαιο. Αυτοψία στο υπόγειο αποκάλυψε ότι είχε πλημμυρίσει με νερό, με αποτέλεσμα οι δεξαμενές πετρελαίου να επιπλέουν, να σπάσουν παροχές και το πετρέλαιο να χύνεται στο υπόγειο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Νασιόπουλο και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καλών Νερών, Κώστα Γραμμένο, το κλιμάκιο των μηχανικών που προχώρησε σε αυτοψία χθες το πρωί, υποστήριξε ότι το πρόβλημα με το υπόγειο ήταν γνωστό ενώ ακόμη το σχολείο βρισκόταν υπό ανέγερση. Όπως ανέφεραν μάλιστα είχαν καταθέσει έγγραφο στη διαχειριστική αρχή του έργου υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αποστραγγιστικά έργα στο υπόγειο, ωστόσο, όπως επεσήμαναν, τα συμπληρωματικά έργα απορρίφθηκαν και το κτίριο συνεχίστηκε να χτίζεται.

«Στο ίδιο ύψος που βρίσκεται το σχολείο είναι και το Τσιτσιλιάνειο κληροδότημα που λειτουργεί ως ιατρείο. Διαθέτει επίσης υπόγειο. Εκεί όμως δεν πέρασε ούτε σταγόνα νερού. Και να σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται για κτίριο της δεκαετία του ’50, ενώ το δημοτικό σχολείο έχει μόλις δύο χρόνια που έχει παραδοθεί», σχολίασε ο κ. Γραμμένος, συγκρίνοντας τα δύο κτίρια. «Εμείς σχολείο ζητήσαμε στην περιοχή μας, όχι ενυδρείο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας που ήδη από προχθές έχει υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην αστυνομία, και ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου για περαιτέρω έρευνα.

Χθες μετά την αυτοψία, με ευθύνη του δήμου άδειασε το υπόγειο από πράγματα που φυλάσσονταν προκειμένου να καθαριστεί, και σύμφωνα με τον κ. Νασιόπουλο, σήμερα ειδικό συνεργείο καθαρισμού θα αναλάβει τον καθαρισμό και την απολύμανση του χώρου, τον οποίο έχει ποτίσει μυρωδιά πετρελαίου. Όπως σημείωσε ο κ. Νασιόπουλος, το κατασκευαστικό πρόβλημα θα επιχειρηθεί να λυθεί με μία επιπλέον αντλία που θα τοποθετηθεί στον χώρο του υπογείου, και εκτιμάται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα το σχολείο θα μπορέσει να ξαναλειτουργήσει και να υποδεχθεί τους μαθητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου