ΤΟΠΙΚΑ

Οδοφράγματα σε Λαμπράκη -Σέκερη -Σαρανταπόρου

οδοφράγματα-σε-λαμπράκη-σέκερη-σαραν-109773

Ξεκίνησε χθες η κατασκευή του δεύτερου κυκλικού κόμβου στον Βόλο, στο ύψος των ΚΤΕΛ. Για τις ανάγκες των εργασιών, το σημείο όσο και παράπλευροι δρόμοι έχουν αποκλειστεί από την κυκλοφορία και ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες το πρωί, οι κινούμενοι από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη οδηγοί, αλλά και από τη Λαρίσης και την Αθηνών, συναντούσαν οδοφράγματα στο σημείο που θα κατασκευαστεί ο κυκλικός κόμβος στα ΚΤΕΛ, και που περικλείεται από τις οδούς Αθηνών, Λαμπράκη και Σέκερη.

Η κυκλοφορία εξυπηρετείται μέσω παρακαμπτηρίων, στις οποίες μάλιστα έχει τοποθετηθεί και ειδική σήμανση για να αποτρέπεται η στάθμευση.

Ισχυρή δύναμη της Τροχαίας Βόλου έδωσε το παρών στις εισόδους του κόμβου προκειμένου να ενημερώνει τους οδηγούς, να αποτρέπει την είσοδο στο σημείο των εργασιών και να τους υποδεικνύει τις διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν.

Οδοφράγματα και Τροχαία έκλειναν τις εισόδους από Γρηγορίου Λαμπράκη, από Λαρίσης, από Αθηνών αλλά και από την περιοχή των Παλαιών.

Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων δημιουργήθηκαν από τη Λαμπράκη προς την Παπακυριαζή που λειτουργεί ως παρακαμπτήριος, και μέσω της οποίας έπρεπε να διέλθουν και φορτηγά αυτοκίνητα, που εξαιτίας του πλάτους του οδοστρώματος δυσκολεύονταν να στρίψουν.

Επίσης κυκλοφοριακή επιβάρυνση δέχεται και η αγορά των Παλαιών επί της οδού Αλμυρού, απ’ όπου διοχετεύεται η κίνηση προς τον Βόλο.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν ένα μήνα, και μόλις ολοκληρωθεί ο κυκλικός κόμβος θα διασφαλίζεται συνεχής ροή κυκλοφορίας από τη Λαμπράκη προς τη Λαχανά και τη Λαρίσης, από τη Λαρίσης προς τη Λαχανά και τη Λαμπράκη, και από τη Σέκερη προς τη Λαμπράκη και τη Λαχανά.

Το κλείσιμο του δρόμου κρίθηκε αναγκαίο, καθώς πρέπει να γίνουν έργα υπογειοποίησης καλωδίων της ΔΕΗ. Στο σημείο υπάρχει υποσταθμός που εξυπηρετεί το δίκτυο της ΔΕΗ. Θα πρέπει να γίνουν εκσκαφές για την υπογειοποίηση των καλωδίων, έργο που πληρώνει ο Δήμος Βόλου με το ποσό των 29.000 ευρώ. Παράλληλα με τα συνεργεία της ΔΕΗ, στο εργοτάξιο δουλεύει και ο εργολάβος για την κατασκευή του κόμβου, προκειμένου να μη χαθεί επιπλέον χρόνος και να μην υπάρξει μεγαλύτερη αναστάτωση στην πόλη.

Ο Δήμος Βόλου

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου, ζητά την κατανόηση των πολιτών:

«Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του δεύτερου, από τους έξι συνολικά που έχουν προγραμματιστεί, κόμβου στην περιοχή του ΚΤΕΛ και μαζί η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που εύλογα επιφέρουν μια προσωρινή αναστάτωση στην καθημερινότητα και τη λειτουργία περιοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, αλλά και των διερχομένων.

Η Δημοτική Αρχή ζητεί την κατανόηση, για την πρόσκαιρη αναστάτωση, και τη συνεργασία όλων προκειμένου το έργο να εκτελεστεί με τον καλύτερο τρόπο και στο συντομότερο δυνατό διάστημα, δοθέντος μάλιστα ότι πρόκειται για έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, δίνοντας σημαντικές λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, και ταυτόχρονα αποτελεί μια σημαντική αισθητική τοπική παρέμβαση.

Οι κυκλικοί κόμβοι είναι ένα από τα σημαντικά έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου ο Βόλος να καταστεί μια ευρωπαϊκή, σύγχρονη, λειτουργική και ελκυστική πόλη, και προς τούτο απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων μας, αφού η διάχυση των ευεργετικών επιπτώσεων σε όλη την κοινωνία είναι πρόδηλη.

Για μια ακόμη αφορά ζητούμε την κατανόησή σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων γι’ αυτή».

Πώς διεξάγεται η κίνηση

Σύμφωνα με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας, αποφασίζεται η προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας της οδού Λαμπράκη από τη συμβολή της με την οδό Ζάχου έως την οδό Παπακυριαζή, της οδού Σέκερη από τη συμβολή της με την οδό Ζάχου έως την οδό Λαμπράκη, καθώς και της οδού Σαρανταπόρου από τη συμβολή της με την οδό Ζάχου έως και την οδό Λαμπράκη.

Η κίνηση των οχημάτων κατά την εκτέλεση του έργου θα διεξάγεται ως ακολούθως:

Κατεύθυνση οχημάτων από Βόλο προς Λάρισα

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Λαμπράκη στο ρεύμα εξόδου, ακολουθούν δεξιά την εκτροπή μέσω των οδών Λαμπράκη – Παπακυριαζή – Σαρανταπόρου – Λαχανά – Σουλίου – Λαμπράκη.

Η διαδρομή Παπακυριαζή – Σαρανταπόρου – Λαχανά – Σουλίου – Λαμπράκη, λειτουργεί ως μονόδρομος με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών. Απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Κατεύθυνση από Λάρισα προς κέντρο Βόλου (μέσω οδού Λαρίσης)

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Λαρίσης στο ρεύμα εισόδου προς Βόλο, οδηγούνται σε παράκαμψη δεξιά μέσω της οδού Ζάχου αμέσως μετά από τη διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Αθηνών (γέφυρα Κραυσίδωνα), στη συνέχεια χρησιμοποιούν την οδό Ζάχου και έπειτα την οδό Αλμυρού για να προσεγγίσουν το κέντρο του Βόλου. Η διαδρομή Ζάχου – Αλμυρού λειτουργεί ως μονόδρομος με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών. Απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Κατεύθυνση από Ν. Παγασές προς κέντρο Βόλου (μέσω οδών Αθηνών Σέκερη)

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Αθηνών και στη συνέχεια επί της οδού Σέκερη οδηγούνται σε παράκαμψη δεξιά μέσω της οδού Ζάχου και στη συνέχεια μέσω της οδού Αλμυρού μπορούν να προσεγγίσουν το κέντρο του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου