ΤΟΠΙΚΑ

Με πιρούνα κατά αστυνομικών, γιατί της πήρε γερανός το όχημα…

με-πιρούνα-κατά-αστυνομικών-γιατί-της-109890

Πάρκαρε το αυτοκίνητό της μπροστά από το σπίτι της σε σχήμα χιαστή, και ενώ εμπόδιζε την κυκλοφορία και επενέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού για να απομακρύνουν το Ι.Χ. με γερανό, εκείνη, αντί να απομακρύνει το Ι.Χ της τάχιστα για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, επιτέθηκε στους αστυνομικούς με δίκρανο.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισε χθες μία 67χρονη Βολιώτισσα κατηγορούμενη για απειλή, εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής. Η υπόθεση αφορούσε σε επεισόδιο που συνέβη τον Ιούλιο του 2017 σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Μεσημεριανή ώρα στις 8 Ιουλίου η 67χρονη επιτιθόταν με αγροτικό εργαλείο, και συγκεκριμένα με μία πιρούνα, σε δύο αστυνομικούς που επρόκειτο να της κόψουν κλήση εξυβρίζοντας και απειλώντας.

Μάρτυρες κατηγορίας – γείτονες της 67χρονης, ισχυρίστηκαν ότι η κατηγορούμενη προκαλεί συχνά προβλήματα και ότι την ημέρα του επεισοδίου οι αστυνομικοί ήταν τυχεροί που δεν τραυματίστηκαν.

Εντούτοις, απολογούμενη στο Δικαστήριο η κατηγορούμενη έκανε λόγο για σκευωρία. Η 67χρονη επέμενε ότι δεν γνώριζε ότι οι δύο άνδρες που την επισκέφτηκαν στο σπίτι της ήταν αστυνομικοί. Υποστήριξε ότι το αυτοκίνητό της ήταν νόμιμα παρκαρισμένο και ότι το θέμα που προκλήθηκε με την κυκλοφορία ήταν αρμοδιότητα άλλης Υπηρεσίας από την Αστυνομία για να επιλυθεί.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι όταν μαζεύτηκε ο κόσμος και οι δύο αστυνομικοί μπήκαν στην αυλή της, η ίδια κρατούσε μία πιρούνα γιατί εκείνη την ώρα περιποιούνταν την αυλή. «Με τραβούσαν να με πάνε στο περιπολικό χωρίς να μου πουν ποιοι είναι, ενώ ήξεραν ότι είμαι μόνη στο σπίτι. Ήταν σκευωρία των γειτόνων μου» πρόσθεσε.

Το Δικαστήριο όμως, δεν πείστηκε. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε αθώα την 67χρονη για την κατηγορία της απειλής και ένοχη για την εξύβριση και για την αντίσταση κατά της αρχής. Μάλιστα, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η αντίσταση κατά της αρχής έγινε υπό την επιβαρυντική περίσταση πως οι δύο αστυνομικοί θα μπορούσαν να είχαν τραυματιστεί.

Η 67χρονη καταδικάστηκε έτσι σε συνολική ποινή φυλάκισης είκοσι οχτώ μηνών με αναστολή τριετίας. Μετά τη δίκη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου