ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή αιτημάτων για αποζημιώσεις

βροχή-αιτημάτων-για-αποζημιώσεις-111058

Βροχή τα αιτήματα δημοτών για αποζημιώσεις που κλήθηκε να εγκρίνει στη χθεσινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου. Ο δήμος αποφάσισε να έρθει σε εξώδικο συμβιβασμό με ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που υπέστησαν ζημιές μετά από κλαδέματα ή εργασίες κοπής χόρτων.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η καταβολή αποζημίωσης ποσού 190 ευρώ σε δημότη, το αυτοκίνητο του οποίου υπέστη υλικές ζημιές μετά από εργασίες κοπής χόρτων. Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην οδό Κίτσου Μακρή, στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στη Ν. Ιωνία.

Ποσό 82,09 ευρώ θα καταβάλει ο δήμος ως αποζημίωση σε ιδιοκτήτρια αυτοκίνητου, το οποίο υπέστη ζημιές τον περασμένο Οκτώβριο, στην Κοραή 90, στο πλαίσιο εργασιών κοπής χόρτων.

Ο Δήμος Βόλου θα καταβάλει αποζημίωση 334,80 ευρώ και σε ιδιοκτήτη αυτοκίνητου που υπέστη υλικές ζημιές μετά από κλάδεμα δέντρων, ενώ ποσό 99,20 ευρώ θα καταβάλει σε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου το οποίο υπέστη ζημιές μετά από πτώση δέντρου.

Τέλος, εγκρίθηκε αποζημίωση 485,10 ευρώ σε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου για τις υλικές ζημιές που υπέστη σε τροχαίο λόγω καταρρακτώδους βροχής και του κακού φωτισμού στη διασταύρωση Φιλικής Εταιρείας με Ξάνθου. Το αυτοκίνητο έπεσε σε τσιμεντένιο τοιχίο του ποδηλατοδρόμου το οποίο ήταν στη μέση του δρόμου και δεν έφερε ανακλαστικά κολωνάκια, ούτε είχε δεξιά του την πινακίδα επισήμανσης ως ποδηλατοδρόμος.

Διαγωνισμός για ναυαγοσώστες

Στην έγκριση της μελέτης για τη ναυαγοσωστικής κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Βόλου για το 2018, προχώρησε στη χθεσινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή. Ο προϋπολογισμός για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών είναι της τάξης των 74.375,20 ευρώ, αφορά στο τρίμηνο του καλοκαιριού από 1η Ιουνίου έως τέλος Αυγούστου για τις ακτές Πλατανιδίων, Αναύρου, Αλυκών, Δημοτική Πλαζ Παγασών, Νέας Αγχιάλου, Καρνάγιο, Χρυσή Ακτή, Πλάκες και Μαμιδάκη, τις οποίες κατέχει εντός των ορίων του ο Δήμος Βόλου και έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις. Τα βάθρα με τους ναυαγοσώστες προβλέπεται να λειτουργούν από τις 10:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα.

Για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών θα γίνει διαγωνισμός.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η κατάρτιση όρων διεξαγωγής δημοπρασίας για την εκμίσθωση 12 δημοτικών αγροτεμαχίων στη θέση «Λόγγος» της δημοτικής ενότητας Ν. Αγχιάλου. Πρόκειται για αγροτεμάχια έκτασης από τέσσερα έως και 36 στρέμματα τα οποία θα εκμισωθούν για τέσσερα χρόνια με κατώτατο όριο προσφοράς από 600 ευρώ έως 4.320 ευρώ κατά περίπτωση. Σημειώνεται ότι τα αγροτεμάχια είχαν εκμισθωθεί για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών και η διάρκεια της μίσθωσης λήγει στις 25 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η τεχνική έκθεση για τις εργασίες επισκευής του δικτύου θέρμανσης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από καταστροφή των κεντρικών σωληνώσεων προσαγωγής.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.736 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου