ΤΟΠΙΚΑ

Κερδοσκοπία σε βάρος τους καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι

κερδοσκοπία-σε-βάρος-τους-καταγγέλλο-111118

Κερδοσκοπία εις βάρος των συνταξιούχων, με αφορμή τις αιτήσεις επιστροφής των κρατήσεων από τις επικουρικές καταγγέλλει ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γ. Ρούσσα, ιδιώτες έναντι αμοιβής από 3 έως 7 ευρώ, προσφέρονται να συμπληρώσουν τις αιτήσεις για την επιστροφή των παρακρατηθέντων από τις επικουρικές συντάξεις.

O σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ τις τελευταίες μέρες έγινε αποδέκτης καταγγελιών από μέλη του, ότι δέχτηκαν κρούση να συμπληρώσουν την αίτηση για επιστροφή των παράνομων κρατήσεων πληρώνοντας το κατιτίς.

«Καλούμε τους συνταξιούχους», τόνισε ο ίδιος, «να γυρίσουν την πλάτη σε όσους μεθοδευμένα προσπαθούν να τους σύρουν σε γραφεία και στις ουρές στα ταμεία. Αντίθετα να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά στα σωματεία τους, να πυκνώσουν τις αγωνιστικές γραμμές τους, γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε νέες αντισυνταξιουχικές ανατροπές, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή των προσωπικών διαφορών, καθώς και τη φορολογική λαίλαπα που έρχεται στο επόμενο διάστημα», όπως είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσα, η διόρθωση των «λαθών» αυτών και η επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων στους συνταξιούχους είναι πολιτικό θέμα. «Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες διορθωτικές με δική της απόφαση προς τις διοικήσεις των ταμείων, χωρίς να υποχρεώνονται οι συνταξιούχοι να καταφεύγουν σε δικαστικές διαδικασίες ή στα ταμεία για να διεκδικήσουν τα προς αυτούς οφειλόμενα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όπως είναι γνωστό, με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου στις επικουρικές συντάξεις, στον κλάδο υγείας έγιναν παρακρατήσεις στο αρχικό ποσό των συντάξεων και όχι στα καταβαλλόμενα, όπως προέβλεπε ο νόμος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παρακρατήσεις να είναι λάθος για αυτό και πρέπει να γίνουν διορθώσεις.

Ενημέρωση των συνταξιούχων του Δημοσίου

Εξάλλου, για το ίδιο θέμα, από το Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι αιτήσεις για το Γενικό Λογιστήριο και το ΕΤΕΑΕΠ θα παραλαμβάνονται μέχρι και την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

Οι αιτήσεις θα αποσταλούν από τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων στο Γενικό Λογιστήριο, ενώ οι αιτήσεις για το ΕΤΕΑΕΠ θα σταλούν από τον τοπικό Σύλλογο στην Ομοσπονδία (ΠΟΠΣ) με ονομαστική κατάσταση, προκειμένου να τις υποβάλλει η Ομοσπονδία στο Ταμείο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου