ΤΟΠΙΚΑ

Ευρωπαϊκές δράσεις στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

ευρωπαϊκές-δράσεις-στο-15ο-δημοτικό-σχο-112588

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου συμμετέχει σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ ka1 και ka2, με τίτλο «Κοινωνικές Δεξιότητες στα Δημοτικά Σχολεία» και «Αγκαλιάζοντας τις Διαφορές μας Κάτω από την Ομπρέλα της Ανεκτικότητας», αντίστοιχα. Η δράση Erasmus ka1 περιλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και επιτόπια παρακολούθηση διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς μόνο, ενώ η δράση Erasmus ka2 αφορά τη συμμετοχή και των μαθητών και των δασκάλων τους ταυτόχρονα.

Αυτή τη σχολική χρονιά, συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2017, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Τζιντζίδου Ελένη και Μουρτζίνου Κατερίνα ταξίδεψαν στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας, ενώ τον Μάιο 2018, οι εκπαιδευτικοί Μάνου Σταυρούλα και Τζιντζίδου Ελένη, θα μεταβούν στην πόλη Katowice της Πολωνίας για επιτόπια διδασκαλία.

Αλλά και το σχολείο θα ανταποδώσει τη φιλοξενία στις 23 Απριλίου 2018, φιλοξενώντας για μια εβδομάδα εκπαιδευτικούς από την Πολωνία, Ισπανία, Τουρκία, Γερμανία και Λετονία και για τις δράσεις ka1,ka2. Παράλληλα θα συμμετέχουν μαζί τους παιδιά από τον οργανισμό Άρσις στη Μακρυνίτσα, ενώ θα συνεργαστούν και με Την Κιβωτό του Κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία δεκαετία το 15ο Δημοτικό Σχολείο έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα Comenius, δύο προγράμματα Erasmus+ ka1 και ένα πρόγραμμα Erasmus+ ka2 και επιδιώκει τη συμμετοχή σε περισσότερα, καθώς η εμπειρία που αποκομίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τέτοιου είδους προγράμματα είναι πολύτιμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου