ΤΟΠΙΚΑ

Στον… αέρα σπίτι στις Αφέτες (φωτο)

στον-αέρα-σπίτι-στις-αφέτες-φωτο-113506

Εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσαν τα πρανή και μαζί η αυλή του σπιτιού

Στον… αέρα πάνω από τον κεντρικό δρόμο κρέμεται τις τελευταίες ημέρες μονοκατοικία στις Αφέτες. Εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε το χωριό του Νοτίου Πηλίου από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, κατέρρευσε ολόκληρη πλαγιά.

Μαζί με τα πρανή που έπεσαν καταμεσής του οδοστρώματος, «ξηλώθηκε» και κατέρρευσε ολόκληρη η αυλή του σπιτιού, το οποίο πλέον βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα.

«Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη», τονίζει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αφετών, Αν. Μαμούχας. «Το σπίτι βρίσκεται πάνω στην πλαγιά, όλο το υπόβαθρο έχει φύγει και κινδυνεύει να καταρρεύσει και η ίδια η μονοκατοικία», περιγράφει ο ίδιος.

Το υπό κατάρρευση σπίτι στην πλαγιά πάνω από τον κεντρικό δρόμο του χωριού, με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ενοίκους που κινδυνεύουν να ξεσπιτωθούν όσο και για την ασφάλεια της κυκλοφορίας, είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που συμπεριλαμβάνει ο κ. Μαμούχας σε αναλυτική έκθεση που κατέθεσε προς τη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου για τα προβλήματα που δημιούργησε στο χωριό η πρόσφατη κακοκαιρία. «Το χωριό πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», υπογραμμίζει ο κ. Μαμούχας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από το σπίτι που είναι το πιο επικίνδυνο, στις Αφέτες έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα: όλη η αγροτική οδοποιία έχει καταστραφεί ολοσχερώς, οι δρόμοι τόσο ο κεντρικός άξονας όσο και το εσωτερικό οδικό δίκτυο είναι καλυμμένοι από τόνους φερτών υλών που κατέβασε το ρέμα, ενώ την ίδια ώρα επιπρόσθετα προβλήματα δημιουργήθηκαν από πτώσεις δέντρων.

Από χθες, συνεργεία του δήμου δίνουν τη μάχη για να ανοίξουν δρόμους απομακρύνοντας δέντρα και φερτές ύλες.

Όμως τα μέτωπα στο Νότιο Πήλιο είναι πολλά: τριψήφιος αριθμός πεσμένων τοιχίων πάνω σε δρόμους, δεκάδες πτώσεις δέντρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου