ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν αποδυναμώνεται το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου»

δεν-αποδυναμώνεται-το-ογκολογικό-τμ-113878

Κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα προκάλεσε το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σχετικά με τη μετακίνηση του επικουρικού γιατρού ογκολόγου – παθολόγου από το Ογκολογικό Τμήμα του Αχιλλοπούλειου στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Η 5η ΥΠΕ σε ανακοίνωσή της εκφράζει την εκτίμηση ότι δεν αποδυναμώνεται το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου λόγω της παράτασης μετακίνησης του επικουρικού γιατρού στο Νοσοκομείο της Λαμίας, μία φορά την εβδομάδα από τον Βόλο.

Ειδικότερα η 5η ΥΠΕ επισημαίνει τα εξής: Τον μήνα Οκτώβριο του 2017 ο μοναδικός Ιατρός Ογκολόγος που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο της Λαμίας, παραιτήθηκε έχοντας πάρει θέση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, γεγονός που προκάλεσε πολύ μεγάλη αναστάτωση για τους 600 και πλέον καρκινοπαθείς ασθενείς στης ευρύτερης περιοχής της Στερεάς που εξυπηρετούνταν στο Νοσοκομείο, με πάνω από 340 χημειοθεραπευτικές πράξεις μηνιαία.

Για την αποκατάσταση του προβλήματος προκηρύχθηκε άμεσα και κατ’ εξαίρεση η θέση μόνιμου Ιατρού ειδικότητας Ογκολογίας και η οποία είναι σε εξέλιξη. Μέχρι την τελεσφόρηση της εν λόγω διαδικασίας και προς εξυπηρέτηση αυτής της τόσο ευπαθούς ομάδας του πληθυσμού της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, έπειτα από συναίνεση του Επικουρικού Ιατρού Ογκολογίας του Νοσοκομείου του Βόλου, προέβη σε μετακίνησή του, μια φορά εβδομαδιαίως στο Νοσοκομείο της Λαμίας για τρεις μήνες. Παράλληλα, το Νοσοκομείο της Λαμίας, υπέγραψε σύμβαση με Στρατιωτικό Ιατρό Ογκολόγο, σύμφωνα με την οποία, επίσης μια φορά τη βδομάδα, μεταβαίνει στη Λαμία και εξυπηρετεί τους καρκινοπαθείς ασθενείς.

Αυτή τη στιγμή, στο Νοσοκομείο της Λαμίας πραγματοποιούνται μηνιαίως, πάνω από 140 χημειοθεραπευτικές πράξεις, τις δυο ημέρες τη βδομάδα που καλύπτονται από τους ανωτέρω Ιατρούς.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου των τελευταίων ημερών, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, καμία αποδυνάμωση του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου του Βόλου δεν λαμβάνει χώρα, που ούτως η άλλως εξυπηρετεί καθημερινά τους ασθενείς της Μαγνησίας με δυο Ιατρούς Ογκολόγους. Η κάλυψη έκτακτης ανάγκης των καρκινοπαθών ασθενών της περιοχής της Φθιώτιδας με τη συμμετοχή, προς τιμήν του, ενός Επικουρικού Ογκολόγου μια φορά εβδομαδιαίως και μέχρι την πρόσληψη είτε μόνιμου είτε Επικουρικού Ογκολόγου στο Νοσοκομείο της Λαμίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου