ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν διευκρινήσεις για τον φόρο διαμονής οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

ζητούν-διευκρινήσεις-για-τον-φόρο-δια-113952

Για ασαφείς και αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τον φόρο διαμονής κάνει λόγο η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι πριν ένα μήνα αναρτήθηκε επιστολή από τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ αναφορικά με τον «φόρο διαμονής» που ισχύει στο πρόγραμμα του «Κοινωνικού Τουρισμού», ο οποίος επιμεριζόταν στους δικαιούχους ανάλογα με τον αριθμό διαμενόντων στο δωμάτιο -και μάλιστα με την έκδοση ενός ενιαίου παραστατικού- και χρηματοδοτούνταν από τον ΟΑΕΔ.

«Από την ανάγνωση της ανωτέρω τροποποίησης, προκύπτει, ανάμεσα σε άλλα, πως ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά δωμάτιο (σε έναν από τους διαμένοντες στο δωμάτιο και με την έκδοση διαφορετικού παραστατικού). Επομένως η επιστολή του ΟΑΕΔ έρχεται σε αντίκρουση με τον Νόμο», υπογραμμίζουν οι ξενοδόχοι της περιοχής μας.

Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας εκφράζουν την ανησυχία τους διότι καλούνται από 1η Ιανουαρίου 2018 να παρέχουν κοινωνικό έργο εξυπηρετώντας τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» και ενώ το τριήμερο των Αποκριών είναι προ των πυλών, υποχρεούνται να κόβουν αποδείξεις.

«Φυσικά το Υπουργείο Οικονομικών ακόμη δεν έχει εκδώσει την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη εγκύκλιο με την οποία θα διευκρινίζονται ο τρόπος είσπραξης του “φόρου διαμονής” από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, όταν π.χ. θα διαμένουν τρεις δικαιούχοι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή όταν εκ των τριών επισκεπτών οι δύο είναι δικαιούχοι κτλ. Πόση υπομονή να δείξει κανείς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου