ΤΟΠΙΚΑ

Διώξεις σε πέντε Βολιώτες για τον άγριο ξυλοδαρμό άνδρα στη Ν.Ιωνία

διώξεις-σε-πέντε-βολιώτες-για-τον-άγρι-114629

Πλακώθηκαν στο ξύλο για τη διέλευση ενός φορτηγού από πάροδο στη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα ένας Ρομά να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Βόλου για υπόθεση συμπλοκής που συνέβη τον Μάιο του 2016 στη Νέα Ιωνία.

Στις 26 Μαΐου πέντε κάτοικοι της Νέας Ιωνίας έρχονταν στα χέρια με Ρομά, μετά από διαφωνία που υπήρξε για τη διέλευση ενός φορτηγού.

Από τον άγριο τσακωμό τραυματίστηκε ένα άτομο, το οποίο νοσηλεύτηκε με τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μία μέρα.

Για το θερμό επεισόδιο η Εισαγγελία Βόλου είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη.

Οι καταθέσεις στον πταισματοδίκη οδήγησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων, και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι πέντε Βολιώτες κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν έναν Ρομά και τον τραυμάτισαν σε επεισόδιο που προκλήθηκε μετά από διαφωνία.

Οι κατηγορούμενοι πάντως, ανάμεσά τους και δύο αδέρφια, ισχυρίζονται ότι ζήτησαν από τον οδηγό του φορτηγού να απομακρυνθεί από την πάροδο καθώς στον δρόμο είχαν τραπέζια και καρέκλες, και το αυτοκίνητο δεν χωρούσε να περάσει.

Υποστηρίζουν ότι ο οδηγός του φορτηγού πράγματι αποχώρησε από το σημείο, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε με ενισχύσεις προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις.

Χθες στην Ανακρίτρια Βόλου απολογήθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους μέχρι να γίνει η δίκη, ενώ ο τέταρτος ελεύθερος χωρίς όρους.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος της υπόθεσης είχε απολογηθεί προχθές και είχε αφεθεί επίσης ελεύθερος χωρίς όρους.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου