ΤΟΠΙΚΑ

Στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές του Πηλίου ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος

στις-πληγείσες-από-την-κακοκαιρία-περ-114871

Σήμερα το πρωί ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος επισκέφθηκε τα χωριά του Πηλίου που χτυπήθηκαν από τη χθεσινή ισχυρή νεροποντή. Περιόδευσε σε Λεχώνια, Μαλάκι, Κάτω Γατζέα, Καλά Νερά, Μπούφα, Αφέτες και άλλες περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα, βρέθηκαν αντιμέτωπες με κατολισθήσεις, ενώ μετρούν σημαντικές ζημιές σε υπόγεια και επιχειρήσεις.

Κατά την περιοδεία, ο βουλευτής Μαγνησίας είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την απόλυτη ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αφού πλήθος μηχανημάτων εργαζόταν για την αποκατάσταση των καταστροφών. Θέλησε, μάλιστα να συγχαρεί για την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα την κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Μπουκώρο, η περιοχή πρέπει να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτη και για το σκοπό αυτό θα καταθέσει αύριο ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και στον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να λάβουν επιδότηση όσα φυσικά πρόσωπα υπέστησαν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

«Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση έκανε το καθήκον της, πρέπει και η κεντρική εξουσία, δια των αρμοδίων υπουργών, να αναλάβει τις ευθύνες της. Όπως αποζημιώθηκαν οι πλημμυροπαθείς άλλων περιοχών με Υπουργική Απόφαση, έτσι θα πρέπει να αποζημιωθούν και οι κάτοικοι των χωριών του Πηλίου».

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη των συνεργείων που επιχειρούσαν στην περιοχή, όπως και με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Γεωργίου – Γατζέας, κ. Ευαγγελινό καθώς και με τον κ. Τσιρέμπολο του Τοπικού Συμβουλίου Αφετών.

Ο Χρήστος Μπουκώρος, αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που του ανέπτυξαν οι κάτοικοι και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, τόνισε ότι και οι πληγέντες του Πηλίου θα πρέπει να έχουν την ίδια άμεση αντιμετώπιση, όπως είχαν οι κάτοικοι άλλων περιοχών. Η πολιτεία οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να σταθεί δίπλα σε όλους αυτούς τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από τις χθεσινές έντονες πλημμύρες.

Νομοθετική ρύθμιση για τον γαστρεντερολόγο του Γ.Ν. Βόλου, ζητά με ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας να λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει σχετικά με τη διαδικασία κρίσης για τη θέση του Διευθυντή Γαστρεντερολόγου στο Γ.Ν. Βόλου, όπως και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «η διαδικασία για την κάλυψη της θέσης Διευθυντή Γαστρεντερολόγου στο Γ.Ν. Βόλου έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση. Η προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης στις 28 Μαρτίου 2017 απέσπασε το ενδιαφέρον τεσσάρων υποψηφίων, χωρίς όμως να έχει τελεσφορήσει.

Για την επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου διευθυντή, ήταν απαραίτητη η σύσταση συμβουλίου κρίσεων με δύο εισηγητές στο βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή, κάτι που δεν υφίσταται όχι μόνο στην 5η ΥΠΕ αλλά και σε άλλες όμορες υγειονομικές περιφέρειες.

Η λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, θα μπορούσε να δοθεί από τον πρόσφατο Νόμο 4498/26-11-2017, στον οποίο γίνεται πρόβλεψη για την απουσία Συντονιστών Διευθυντών από το ΕΣΥ, όμως η έλλειψη αναδρομικότητας του νόμου κρατά με δεμένα χέρια το συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την έκδοση της πρόσφατης νομοθεσίας αφήνει κυριολεκτικά έκθετους όσους ιατρούς έχουν κριθεί για τη θέση του διευθυντή στις κλινικές των νοσοκομείων της χώρας. Πρόκειται για νομοθετικό κενό, το οποίο χρήζει άμεσης επίλυσης.

Όλη αυτή η καθυστέρηση έχει άσχημο αντίκτυπο για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι υποψήφιοι για τη θέση του Διευθυντή Γαστρεντερολόγου εγκαταλείπουν την υποψηφιότητά τους, λόγω της μεγάλης αναμονής για την οριστική κρίση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η θέση να μείνει αδιάθετη.

Το πρόβλημα αν και έχει επανειλημμένως κοινοποιηθεί προς τον υπουργό εξακολουθεί και παραμένει άλυτο. Αντίστοιχα ζητήματα εκκρεμούν και σε άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στο Γ.Ν. Χανίων».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να λάβει νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας ζήτημα που ταλανίζει την εύρυθμη λειτουργία της γαστρεντερολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου