ΤΟΠΙΚΑ

Ούτε χθες βγήκε λευκός καπνός για το τέρμιναλ

ούτε-χθες-βγήκε-λευκός-καπνός-για-το-τέ-115580

Ούτε χθες βγήκε «λευκός καπνός» από την αίθουσα συνεδριάσεων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, για το είδος της επένδυσης που θα γίνει στον επιβατικό σταθμό «Ιάσων».

Για την αξιοποίηση του τέρμιναλ το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου δημοσιοποίησε πρόσκληση ενδιαφέροντος. Τρεις ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους προκειμένου να επενδύσουν στο ισόγειο του κτιρίου εμβαδού 1.043 τ.μ.: το μάρκετ Bazaar, η τεχνική εταιρεία Sdeng και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Η πρόταση για τη δημιουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας απορρίφθηκε ως χαμηλού προϋπολογισμού, και χθες, στη νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, παρουσιάστηκαν οι δύο υποψήφιοι επενδυτές προκειμένου να υποστηρίξουν τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Β. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, οι προτάσεις ήταν βελτιωμένες ωστόσο το διοικητικό συμβούλιο δεν έλαβε απόφαση για το ποιος θα είναι τελικώς ο επενδυτής.

Αντιθέτως το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει στην οικονομική και τεχνική υπηρεσία του Οργανισμού να συντάξουν εκθέσεις με τις εκτιμήσεις τους για την προσφορότερη επένδυση τόσο από οικονομικής πλευράς όσο και από άποψης λειτουργίας του χώρου.

«Θέλουμε η επένδυση που θα γίνει να έχει όσο το δυνατό πιο θετικό αντίκτυπο, τόσο στον Οργανισμό όσο και στην ίδια τη λειτουργία της προβλήτας», σημείωσε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Οι υπηρεσίες έχουν στη διάθεσή τους χρόνο μιας εβδομάδας προκειμένου να ετοιμάσουν και να παραδώσουν τις εκθέσεις τους στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα έχει τον τελικό λόγο για τον επενδυτή του τέρμιναλ. Την απόφαση θα λάβει σε νέα συνεδρίασή του που θα οριστεί τις επόμενες ημέρες, η οποία δεν προσδιορίστηκε χρονικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου