ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνική έρευνα για την 13χρονη θύμα κακοποίησης στον Βόλο

κοινωνική-έρευνα-για-την-13χρονη-θύμα-κα-116117

Τη διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας για τη 13χρονη – θύμα ενδοοικογενειακής βίας από την ίδια τη μητέρα της, διέταξε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε χθες η 51χρονη μητέρα της ανήλικης.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εξέταση της υπόθεσης ενεργοποιώντας τον θεσμό της ποινικής διαμεσολάβησης. Σε αυτό το πλαίσιο ήδη αναζητείται δομή φιλοξενίας για το 13χρονο κορίτσι, και σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου θα διεξαχθεί κοινωνική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες στις οποίες ζει η ανήλικη.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ανήλικη παρουσιάστηκε στο σχολείο με τραύματα, και διαμαρτυρήθηκε σε καθηγητή της ότι η μητέρα της την κακοποιεί.

Άμεσα η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Η μικρούλα δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς έφερε μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός της αλλά και τραύμα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ενημερώθηκε για το περιστατικό από το Νοσοκομείο, έσπευσε και συνέλαβε τη μητέρα της 13χρονης.

Πρόκειται για μία 51χρονη γυναίκα, η οποία μεγαλώνει μόνη το παιδί της. Χθες η 51χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου όπου παραδέχθηκε ότι χτύπησε την κόρη της επειδή δεν διάβαζε. Σύμφωνα με τη μητέρα, η 13χρονη περνούσε πολλές ώρες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όταν μπήκε στο δωμάτιό της να δει αν μελετά τα μαθήματα, την έπιασε να είναι στον υπολογιστή και συγκεκριμένα στο Instagram και εξοργίστηκε. Τη χτύπησε όπως ισχυρίστηκε με τα χέρια της, υποστήριξε ωστόσο ότι η μικρή παραπάτησε και χτύπησε στο σκουπόξυλο.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εξέταση της υπόθεσης και με πρόταση Εισαγγελέα διατάχθηκε κοινωνική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης της 13χρονης, για την οποία αναζητείται δομή φιλοξενίας μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να γίνει το δικαστήριο.

Ποινή ενός έτους για καταπάτηση δημόσιας έκτασης

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 66χρονο Βολιώτη που δικάστηκε ερήμην για καταπάτηση δημόσιας έκτασης.

Πρόκειται για έκταση που βρίσκεται στο Πεδίον του Αρεως και η οποία είχε παραχωρηθεί στον πατέρα του 66χρονου για συγκεκριμένη χρήση. Όταν ο πατέρας του απεβίωσε η έκταση επέστρεψε στο Υπουργείο Οικονομικών, ο 66χρονος όμως συνέχισε να καταλαμβάνει τον χώρο.

Εναντίον του κινήθηκαν διαδικασίες και η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη. Ο 66χρονος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου