ΤΟΠΙΚΑ

Λεηλατείται η περιουσία του ΟΣΕ στη Μαγνησία

λεηλατείται-η-περιουσία-του-οσε-στη-μα-116487

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνοντας την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι παλιές σιδηροδρομικές υποδομές του ΟΣΕ στη Μαγνησία. Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «παλιοί συρμοί όπως και σιδηροδρομικοί σταθμοί που δεν είναι πια σε χρήση έχουν γίνει κυριολεκτικά βορά στις συμμορίες που δρουν ανενόχλητα και λυμαίνονται το σιδηροδρομικό υλικό. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας από τη γραμμή Βόλου- Καλαμπάκας, που παραμένει ανενεργή από το 1997, έχουν ξηλωθεί 4 με 5 χιλιόμετρα τροχαίου υλικού στο ύψος των σταθμών των Παλαιοφαρσάλων και του Βελεστίνου. Επίσης, ολόκληροι συρμοί βαγονιών – ψυγείων, οι οποίοι έχουν εγκαταλειφθεί στον παλιό σταθμό του Λατομείου της γραμμής Βόλου- Βελεστίνου, έχουν λεηλατηθεί, ενώ ακόμη και οι υδραυλικές σωληνώσεις του σταθμού έχουν ξηλωθεί.

Η αποψίλωση καλωδίων, τροχαίου υλικού και εξοπλισμού του ΟΣΕ από τις συμμορίες του σκραπ αποδεικνύει την πλήρη εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει ο οργανισμός. Όλα αυτά τα υλικά αποτελούν περιουσία του ελληνικού σιδηροδρόμου, την οποία λυμαίνονται οι συμμορίες εις βάρος του ελληνικού λαού».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να διαφυλάξει τις παλιές σιδηροδρομικές υποδομές από το πλιάτσικο των συμμοριών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου