ΤΟΠΙΚΑ

Κλασικές μοτοσικλέτες την Κυριακή της Αποκριάς στον Βόλο

κλασικές-μοτοσικλέτες-την-κυριακή-τη-116847

Δίτροχες καλλονές θα βρίσκονται την Κυριακή της Αποκριάς από τις 10π.μ. έως 12μ. στην παραλία της πόλης

Περίπου 35 κλασικές δίτροχες καλλονές θα σταθμεύσουν στον Βόλο και συγκεκριμένα στην παραλία της πόλης, μπροστά από το άγαλμα Ηρώων, την Κυριακή της Αποκριάς 18 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Οι λάτρεις του δίτροχου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά καλοδιατηρημένες μοτοσικλέτες από τη δεκαετία του ’30 και μετά, που εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν ακόμη και σήμερα.

Οι αναβάτες και οι συνοδηγοί, περίπου 80 άτομα, θα βρίσκονται στον Βόλο από το Σάββατο το βράδυ, και την Κυριακή της Αποκριάς λίγο πριν την αναχώρησή τους για Πήλιο θα σταθμεύσουν τις μηχανές τους στην παραλία της πόλης, όπου θα έχουν την ευκαιρία να τις θαυμάσουν Βολιώτες και επισκέπτες.

«Οικοδεσπότης» θα είναι η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου και ο πρόεδρός της Τέλης Δουλόπουλος, ο οποίος θα απονείμει αναμνηστική πλακέτα στα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος μοτοσικλέτες όπως η Triumph 600 κυβικών του 1938, Harley, BMW, NSU αλλά και ιαπωνικά μοντέλα.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του 16ου Classic Endurance της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας.
Η εκκίνηση θα γίνει το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου από το Θησείο και από τη Μάνδρα οι μηχανές θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Θήβα, Λιβαδειά, Δελφοί, Αμφισσα, Γραβιά, Καστέλλια, Οινοχώρι, Οίτη, Ηράκλεια, Λαμία, Ανάβρα. Θα ανέβουν την Οθρυ και θα καταλήξουν στον Βόλο, που αποτελεί τη βάση του αγώνα.

Μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου, οι μηχανές θα ξεκινήσουν με προορισμό το Βουνό των Κενταύρων. Ακολουθώντας τον κάτω κλάδο θα πάνε Τσαγκαράδα και θα καταλήξουν στα Χάνια, πριν πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για Βόλο μέσω Πορταριάς.

Ανήμερα Καθαράς Δευτέρας, οι μηχανές θα αναχωρήσουν από Βόλο και μέσω Ν. Αγχιάλου θα κατέβουν Γλύφα, με φέρι μπόουτ θα περάσουν στον Αγιόκαμπο στη Βόρεια Εύβοια, και από εκεί θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Αιδηψού, Λίμνης Προκοπίου και τερματισμός στη Ν. Αρτάκη.

«Η συνολική διαδρομή είναι 850 χιλιόμετρα περίπου και η παρουσία τους στον Βόλο θα αποτελέσει μια πρώτης τάξης διαφήμιση που επιπλέον θα ενισχύσει και την τοπική οικονομία», σχολίασε ο κ. Δουλόπουλος, προσκαλώντας τους λάτρεις του δίτροχου αθλητισμού να πλαισιώσουν την έκθεση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου