ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν εξετάσεις σε 3.000 παιδιά από το τοπικό τμήμα Ερυθρού Σταυρού

δωρεάν-εξετάσεις-σε-3-000-παιδιά-από-το-τοπ-116924

Εξορμήσεις σε υπηρεσίες και δομές σε όλη τη Μαγνησία πραγματοποιούν οι εθελοντές του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, δίνοντας μαθήματα πρώτων βοηθειών σε όλους τους αστυνομικούς, και παράλληλα διενεργώντας δωρεάν εξετάσεις σε περισσότερα από 3.000 παιδιά, σε διάστημα δύο ετών. Η πρωτοβουλία εκπαίδευσης των αστυνομικών στην παροχή πρώτων βοηθειών ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού ιατρός Δημήτρης Κουτρούμπας, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση που αναπτύσσεται σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας, σε όλα τα αστυνομικά τμήματα, μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στο έμψυχο δυναμικό του Αστικού ΚΤΕΛ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι δωρεάν εξορμήσεις και εξετάσεις από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού σε διάφορες υπηρεσίες, προκειμένου να βοηθηθεί ο τοπικός πληθυσμός και παράλληλα οι μαθητές των σχολείων της περιοχής μας.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Βόλου λειτουργεί, εξάλλου, εδώ και πέντε χρόνια, ιατρείο προληπτικού ελέγχου, το οποίο συστάθηκε με σκοπό να ενισχύσει το δίκτυο των ιατρικών δομών πρόληψης της περιοχής μας, καλύπτοντας τις αυξημένες και επιτακτικές ανάγκες για ιατρική φροντίδα, όλων εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Το ιατρείο προληπτικού ελέγχου λειτουργεί με την ευθύνη εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού και τη συμμετοχή εθελοντών νοσηλευτικής. Οι εθελοντές που βοηθούν στο Ιατρείο Προληπτικού Ελέγχου έχουν εκπαιδευτεί στην τετράμηνη σχολή του Ερυθρού Σταυρού ως εθελοντές νοσηλευτικής, ενώ δραστηριοποιούνται κυρίως στο Νοσοκομείο του Βόλου, στο Γηροκομείο, στις Ασπρες Πεταλούδες, στο Κέντρο Καταυλισμού Προσφύγων Αιτούντων Ασυλο Αγριάς Βόλου, στις Πρώτες βοήθειες, αλλά και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η κλινική εξέταση γίνεται από πνευμονολόγο, είναι εντελώς δωρεάν και ανοιχτή για όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι. Το ιατρείο εξετάζει ασθενείς όλων των ηλικιών, από παιδιά έως ηλικιωμένους, χρονίως πάσχοντες και ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα. Στον ασθενή δίνεται, σημειωτέον, καρτέλα με το ιστορικό των επισκέψεων, ενώ τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης παραπέμπονται στον αντίστοιχο ειδικό ιατρό.

To Ιατρείο Προληπτικού Ελέγχου λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη 8:30 – 12:30, στα γραφεία του Τμήματος Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην οδό Αναλήψεως 255 με Γαμβέτα, με ελεύθερη η πρόσβαση σε όλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου