ΤΟΠΙΚΑ

«Επικίνδυνος μύθος τα περί ανάπτυξης»

επικίνδυνος-μύθος-τα-περί-ανάπτυξης-117022

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξαπέλυσε χθες από τον Βόλο το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, μιλώντας στην πολυπληθή εκδήλωση της ΤΕ του ΚΚΕ Βόλου στο «Αχίλλειο» για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς επίσης και για την πορεία του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων στα 100 χρόνια ιστορίας του.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και ομιλητής στην εκδήλωση Γιώργος Μαρίνος, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός με την κυβέρνηση. Τόνισε πως «πάτησε στη λαϊκή ψήφο και μόλις κέρδισε την εξουσία επιτέθηκε με σφοδρότητα στον λαό , φέρνοντας νέα μνημόνια και παράλληλα τάισε το κεφάλαιο, εξυπηρετώντας με όλα τα μέσα τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των μεγάλων οικονομικών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων», όπως είπε.

Κατήγγειλε ακόμη την κυβέρνηση ότι «σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ επέβαλε απάνθρωπα φορολογικά μέτρα», για να προσθέσει πως «αποτελεί συνειδητή επιλογή να φορτώνουν τις λαϊκές οικογένειες με έμμεσους και άμεσους φόρους και να βγάζουν στο σφυρί το λαϊκό βιός, ακόμη και πρώτες κατοικίες», και προέβλεψε νέα επίθεση στα εισοδήματα των αγροτών, των επαγγελματιών και των λαϊκών οικογενειών.

«Αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας περί δίκαιης ανάπτυξης είναι επικίνδυνος μύθος», σημείωσε ο κ. Γιώργος Μαρίνος, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν σωτήρες και θαυματοποιοί όπως παρουσιάζεται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, το μέλλον βρίσκεται στην οργανωμένη λαϊκή δύναμη, στην αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική πάλη, στους αγωνιστικούς δεσμούς των ανθρώπων της δουλειάς και των παιδιών τους με το ΚΚΕ, για να είναι πιο αποτελεσματική η σύγκρουση με τους καπιταλιστές και την εξουσία τους».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με την ΠΓΔΜ, το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ τόνισε ότι η πρεμούρα της κυβέρνησης για την ένταξη της FYROM στο NATO και στη συνέχεια στην ΕΕ – είναι «μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου».

«Το ΚΚΕ», όπως είπε, «έχει θέσεις αρχών και ακολουθεί πρακτική αρχών. Συγκεντρώνει την προσοχή του στην οικοδόμηση καλών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, επιμένει στην πάλη κατά του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και των κάθε λογής ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, τον σεβασμό των συνόρων και την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού, με προϋπόθεση την αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων. Στη βάση αυτή έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα του ονόματος από το 1992. Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και σε περίπτωση που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό της, αυτό να είναι με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό».

Τέλος, αναφερόμενος στην ένταση που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ ανέφερε πως τα τελευταία γεγονότα συνιστούν κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και ότι επιβεβαιώνεται ότι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όχι μόνο δεν αποτελούν παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας για την Ελλάδα, αλλά μόνο παράγοντα όξυνσης, παραπέρα κινδύνων και πολεμικών εμπλοκών».

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Γ. Μαρίνου, στην εκδήλωση βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους στην οικονομική εξόρμηση του κόμματος, οι κομματικές οργανώσεις Μετάλλου, Ν. Ιωνίας και των ΑΕΙ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου