ΤΟΠΙΚΑ

Πρόβλημα για τους ξενοδόχους τα παράνομα καταλύματα στον Νομό

πρόβλημα-για-τους-ξενοδόχους-τα-παράν-118177

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Valis Resort & Spa. Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Γιώργος Ζαφείρης, με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στον χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους μια καλή χρονιά, με επιτυχίες και δημιουργικότητα, επισήμανε την αξία της ενότητας και της συλλογικής προσπάθειας για την υπέρβαση των δυσκολιών στο χώρο του τουρισμού. Εξήρε την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου καθώς και με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον καθοριστικό ρόλο του αναφορικά με την επίτευξη πολλών συνεργασιών που έχουν σχέση με το Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε τα προβλήματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ καθώς και στο «φόρο διαμονής», που ενώ τίθεται σε ισχύ από 01/01/2018, ακόμη δεν έχει δοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής του, ενώ τα ξενοδοχειακά καταλύματα – πάροχοι δέχονται δικαιούχους «κοινωνικού τουρισμού» του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων ή διαφορετικά στα «παράνομα» καταλύματα της περιοχής μας, ένα θέμα που χρήζει άμεσης λύσης. Ο κος. Ζαφείρης έθεσε το πρόβλημα των εταιρειών πνευματικών, συγγενικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που προσεγγίζουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα καθώς και το θέμα που έχει προκύψει με τις οφειλές ξενοδοχείων προς τη ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Ακολούθησε λαχειοφόρος με 37 δώρα που αφορούσαν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και πολλά δώρα από επιχειρηματίες της περιοχής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Μαγνησίας, κος. Παναγιώτης Ηλιόπουλος και κος. Χρήστος Μπουκώρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υδροικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κος. Γεώργιος Καλτσογιάννης ο οποίος εκπροσώπησε την κα. Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η Πρώην Υφυπουργός και Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Β’ Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, κος. Μιλτιάδης Αλεξάκης και οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Βορείου και Νοτίου Πηλίου, κος. Χρήστος Κουτσούμπας και κος. Στέλιος Βαρβάρης αντίστοιχα, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, κος. Χαράλαμπος Πόζογλου, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Βόλου, κος. Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κος. Αριστοτέλης Μπασδάνης, το Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, κος. Κωνσταντίνος Δημ. Λεβέντης, το Μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κα. Ελένη Καραϊσκου, το Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κα. Βούλα Γκαμπλιά, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Βόλου, κα. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, ο Πρόεδρος Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, κος. Δημήτρης Παντελής, ο Προϊστάμενος Τουριστικής Ανάπτυξης, Επιθεωρήσεων και Ελέγχου της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, κος. Νικόλαος Σαρούκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωπηλατών Αργούς «Αργοναύτες 2008», κος. Νικόλαος Ντόκος, ο Πρόεδρος του Τουριστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας, κος. Νίκος Καμπούρης και η εκπρόσωπος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ξενοδόχοι της περιοχής μας καθώς και πολλοί φίλοι της Ένωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου