ΤΟΠΙΚΑ

Τρία έτη φυλάκισης σε 34χρονο για ενδοοικογενειακή βία

τρία-έτη-φυλάκισης-σε-34χρονο-για-ενδοοι-118351

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 34χρονο Βολιώτη, κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή.

Τον Ιανουάριο του 2016 ο 34χρονος χτύπησε την 30χρονη σύζυγό του και την τραυμάτισε σε διάφορα σημεία του σώματός της. Επιπλέον, την απείλησε ότι θα της κάνει κακό.

Η παθούσα περιέγραψε στο δικαστήριο τον εφιάλτη που έζησε. Η γυναίκα χρειάστηκε να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών προκειμένου να συνέλθει από τα χτυπήματα μετά το οικογενειακό επεισόδιο.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε. Ο καταδικασθείς δεν ήταν παρών στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Στο μεταξύ, άλλη τροπή είχε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με παρόμοιο περιεχόμενο, που συζητήθηκε προχθές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Κατηγορούμενος και παθούσα εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και τόνισαν ότι σήμερα έχουν καταφέρει να λύσουν τις διαφορές τους και ότι βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης συναινετικού διαζυγίου.

Το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς του ζευγαριού, απάλλαξε τον δράστη από τις κατηγορίες και έβαλε στο αρχείο την υπόθεση.

Ποινές για υποχρεώσεις διατροφής

Καταδικαστικές αποφάσεις εξέδωσε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για υποθέσεις παραβιάσεων δικαστικών αποφάσεων για διατροφή.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή σε 32χρονο Βολιώτη με δύο παιδιά, καθώς δεν είχε καταβάλει τη διατροφή στη σύζυγό του για τον Απρίλιο του 2017.

Ο 32χρονος κατηγορούνταν για παραβίαση υποχρέωσης διατροφής κατ’ εξακολούθηση για το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και τον Απρίλιο του 2017. Όμως, κρίθηκε ένοχος για τη διατροφή ενός μόνο μήνα, για τον οποίο όφειλε το ποσό των 260 ευρώ.

Για να δικαιολογηθεί ο καταδικασθείς τόνισε στο δικαστήριο ότι είναι άνεργος, όμως το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποφάσισε την ενοχή του.

«Καμπάνα» έριξε το δικαστήριο και σε δεύτερο Βολιώτη με την ίδια κατηγορία. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή, καθώς ο κατηγορούμενος δεν είχε καταβάλει διατροφή για τα παιδιά του και τη σύζυγό του για το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2017, και όφειλε συνολικό ποσό 800 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου