ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαίδευση δημοτικών υπαλλήλων για τις διμηνιαίες εκλογικές αναθεωρήσεις

εκπαίδευση-δημοτικών-υπαλλήλων-για-τ-118442

Το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζοντας την εκπαίδευση δημοτικών υπαλλήλων – χρηστών των υποσυστημάτων του νέου πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών», έχει προγραμματίσει νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια μέσω τηλεδιάσκεψης, στη χρήση του υποσυστήματος κατάρτισης των διμηνιαίων αναθεωρήσεων εκλογικών καταλόγων.

Οι εκπαιδεύσεις είναι υποχρεωτικές και απευθύνονται στους αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους που ασχολούνται με τις διμηνιαίες εκλογικές αναθεωρήσεις. Οι εκπαιδεύσεις θα διεξαχθούν στις ίδιες αίθουσες τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιήθηκαν και οι προηγούμενοι κύκλοι εκπαίδευσης, δηλαδή στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου ανήκουν οι Δήμοι, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαιδεύσεων, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα εκπαίδευσης χρηστών μητρώου πολιτών, μαζί με το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό (http://www.ypes.gr/el/mp/).

H κατάρτιση των πινάκων της Α’ Αναθεώρησης εκλογικών καταλόγων έτους 2018, η οποία αποστέλλεται στο Υπουργείο Εσωτερικών το αργότερο έως την 16/03/2018, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με τη χρήση του νέου υποσυστήματος εκλογικών καταλόγων του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών», και ως εκ τούτου η εκπαίδευση των αρμοδίων υπαλλήλων είναι απολύτως αναγκαία.

Oι δήμοι σύμφωνα με το ΥΠΕΣ πρέπει να μεριμνήσουν για τη συμμετοχή των αρμοδίων υπαλλήλων τους στις καθορισμένες αίθουσες, σύμφωνα με το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών πρόγραμμα. Το χρονικό διάστημα που θα διεξαχθούν οι εκπαιδευτικές τηλεδιασκέψεις θα είναι: από 20/02 έως 27/02 (για μια (1) εκπαιδευτική ημέρα για κάθε δήμο).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου