ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη διαδρομή ΑμεΑ στον Βόλο

ολοκληρώθηκε-η-μελέτη-για-τη-διαδρομή-119065

Ετοιμη η μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου για την εξασφάλιση προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες σε υπηρεσίες της πόλης και το εμπορικό κέντρο. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και προβλέπει τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης διαδρομής ατόμων με αναπηρίες στο κέντρο της πόλης.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες συνέταξαν της μελέτη μετά από διαβούλευση και τώρα απομένει να δοθεί και το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο για να υλοποιηθεί το έργο.

Η διαδρομή προβλέπει απρόσκοπτη και αβίαστη κίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες στο κέντρο της πόλης. Θα συνδέει το κέντρο του Βόλου με την πλατεία Ελευθερίας αλλά και το λιμάνι και τις υπηρεσίες.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αθανάσιος Σταυρίδης, είπε ότι εκατέρωθεν της Βενιζέλου θα διαμορφωθεί διάδρομος όδευσης τυφλών, ενώ στους σηματοδότες θα τοποθετηθούν ηχητικά συστήματα προειδοποίησης.

Θα αλλάξουν τα πλακόστρωτα και θα διαμορφωθούν για τις αντίστοιχες ανάγκες, ενώ σε όλες τις διασταυρώσεις θα υπάρχουν ράμπες για την ελεύθερη κίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

«Σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις υπάρχει διαδρομή για άτομα με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να κινούνται με ασφάλεια στην πόλη, να έχουν εύκολη προσβασιμότητα στις δημόσιες υπηρεσίες και ειδικά στο εμπορικό κέντρο. Η προσβασιμότητα σε υπηρεσίες πρέπει να είναι ισότιμη για όλους, χωρίς διακρίσεις» είπε ο κ. Σταυρίδης.

Η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε εργασίες βελτίωσης σε όλες τις υφιστάμενες ράμπες ανάλογα με τις προδιαγραφές. Άλλωστε, εξήγησε ο αντιδήμαρχος, όλα τα πεζοδρόμια, πρέπει να έχουν υποχρεωτικά πλάτος 1,5 μέτρο χωρίς το ρείθρο.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν ήδη διαμορφώσει θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ σε πολλά σημεία της πόλης κοντά σε δημόσιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια, στην πλατεία Ελευθερίας, στο ΙΚΑ και πολλές εκκλησίες, και ευελπιστεί ότι οι θέσεις θα καταλαμβάνονται από άτομα με ειδικές ανάγκες αποκλειστικά και μόνο όπως υποδεικνύει και η κίτρινη γραμμή και η μπλε διαγράμμιση.

«Η δημοτική αρχή πραγματοποιεί το πρόγραμμά της. Ήδη δημοπρατείται η μελέτη για ασφαλτοστρώσεις σε Βόλο και Νέα Ιωνία προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ. Ένα προς ένα τα έργα μας από εδώ και στο εξής θα υλοποιούνται. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα υλοποιήσει όλες τις παρεμβάσεις που έχουν ετοιμάσει στο πλαίσιο των τεχνικών προγραμμάτων των ετών 2017 και 2018» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου