ΤΟΠΙΚΑ

Διεκδικούν αναδρομικά δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι

διεκδικούν-αναδρομικά-δημόσιοι-και-δ-119769

Τον δρόμο της δικαιοσύνης προσανατολίζονται να ακολουθήσουν πρωτοβάθμια σωματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι διαφόρων ΟΤΑ, προκειμένου να διεκδικήσουν πίσω τον 13ο και 14ο μισθό που έχει περικοπεί από το 2010.

Με «μπούσουλα» δικαστική απόφαση του Εφετείου Καλαμάτας, που εκδόθηκε πριν ενάμιση μήνα δικαιώνοντας εργαζόμενους δημοσίων υπηρεσιών, δημόσιοι υπάλληλοι του Βόλου, έχοντας ήδη στα χέρια τους τη δικαστική απόφαση, έχουν απευθυνθεί σε νομικά γραφεία ζητώντας νομικές συμβουλές, αν μπορούν με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση να κινηθούν δικαστικά.

Η απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού, δηλαδή ουσιαστικά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο ύστερα από προσφυγή δήμου της Καλαμάτας.

Είχε προηγηθεί απόφαση δικαίωσης για τους εργαζόμενους από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας τον Σεπτέμβριο του 2016. Στο Ειρηνοδικείο προσέφυγαν με αγωγή τους 5 δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι ζητούσαν να τους επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αγωγές κατά ΟΤΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, με «όπλο» τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση του Εφετείου Καλαμάτας, στη Δικαιοσύνη προσανατολίζονται να προσφύγουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι δύο περιφερειακών ΟΤΑ του Ν. Μαγνησίας, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώνονται για τις περικοπές που υπέστησαν ελέω μνημονίων έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι, μετά τη δημοσιοποίηση των θετικών αποφάσεων διαφόρων δικαστηρίων, σκοπεύουν να διεκδικήσουν την απόδοση των απωλειών της μισθοδοσίας που υπέστησαν κατ’ εφαρμογή των μνημονιακών νόμων από το 2011 μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί πως πλέον οι προσφυγές δημοτικών υπαλλήλων πέφτουν «βροχή» σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως την Κέρκυρα, τον Πειραιά, την Κεφαλονιά αλλά και τον Δήμο Αθηναίων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου