ΤΟΠΙΚΑ

Αγγίζουν το όνειρο ζωής για την αγορά μικρού λεωφορείου

αγγίζουν-το-όνειρο-ζωής-για-την-αγορά-μ-119792

Με συναισθήματα έντονης συγκίνησης και θερμό χειροκρότημα αποδέχτηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου «Ιππόκαμπος» τις γενναιόδωρες προσφορές που αποτέλεσαν την έκπληξη της προχθεσινής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στο «ΚΧ 1948».

Κοντά στην πραγμάτωση ενός μεγάλου στόχου ζωής, της αγοράς μικρού λεωφορείου με θέσεις για τέσσερα αμαξίδια και τέσσερις συνοδούς, βρίσκεται το Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», μετά την ευχάριστη έκπληξη που επεφύλαξαν ο Ροταριανός Ομιλος και ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Σοφιάδης, πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Βόλου ανακοίνωσε την προσφορά 8.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 3.000 ευρώ προέρχονται από τον Ροταριανό Ομιλο Βόλου, 3.000 ευρώ προσφέρει ο Χαράλαμπος Τσιμάς και 2.000 επιπλέον ο διεθνής οργανισμός Ρόταρι, προκειμένου να αγοραστεί το βανάκι που είναι αναγκαίο για την μεταφορά των μελών του «Ιππόκαμπου». Παράλληλα, ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προσέφερε 2.000 ευρώ, τα οποία εναπόθεσε δίπλα από την πίτα του Συλλόγου, ενισχύοντας από την πλευρά του την προσπάθεια απόκτησης του πολύτιμου, μικρού λεωφορείου.

Ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου», Πέτρος Μπέλλος, εξέφρασε τα συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης που διακατέχουν τα 125 μέλη του σωματείου, ενώ υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος στόχος έχει τεθεί ψηλά στην ατζέντα του συλλόγου, από την πρώτη σχεδόν μέρα της δημιουργίας του.

Το ποσό των 10.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε καλύπτει μεγάλο μέρος της αγοράς του μικρού λεωφορείου, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μπέλλος, «συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την κατάκτηση του μεγάλου στόχου. Είναι όνειρο ζωής από το 2009, όταν ιδρύθηκε το Σωματείο, και νιώθουμε μεγάλη συγκίνηση, διότι αναγνωρίζεται σιγά – σιγά, η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Διαπιστώνουμε με χαρά ότι στέκονται δίπλα μας άνθρωποι που θέλουν να μας βοηθήσουν».

Η φετινή εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου, που δίνει δυναμικό «παρών» στην προσπάθεια ισότιμης κοινωνικής συμμετοχής, με ποικίλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, αποτέλεσε το εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες, χάρη στη στήριξη ανθρώπων με απόθεμα ψυχής και ευαισθησίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και συλλόγων, στους οποίους απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου», εκφράζοντας θερμές, από καρδιάς ευχαριστίες για τη στήριξή τους στο σωματείο και τους στόχους ζωής που έχουν τεθεί.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου