ΤΟΠΙΚΑ

Πιλοτική πλατφόρμα e-drive Academy σε 100 δημοτικά σχολεία

πιλοτική-πλατφόρμα-e-drive-academy-σε-100-δημοτικά-σχ-122889

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-drive Academy και σύντομα θα ενταχθεί πιλοτικά, αρχικά σε 100 δημοτικά σχολεία. Τα παραπάνω ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την κοπή της πίτας της Eνωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου, ενώ υπογράμμισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να συμπεριληφθούν και σχολεία της Μαγνησίας σε πρώτη φάση.

O απολογισμός δράσεων της προηγούμενης χρονιάς και ο προγραμματισμός των παρεμβάσεων στα θέματα παιδείας, πολιτισμού, ενεργοποίησης των συλλόγων γονέων και συνεργασιών με τοπικούς φορείς, αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της κοπής πίτας της Eνωσης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων πολλών συλλόγων γονέων νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του καλλικρατικού δήμου, αλλά και εκπροσώπων φορέων της περιοχής, οι οποίοι αναφέρθηκαν με εγκωμιαστικά λόγια στην πολύπλευρη δράση της Eνωσης.

Μηνύματα στήριξης της δράσης του συλλόγου, έστειλαν η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, ενώ η εκπρόσωπος του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου, Μαρία Διούδη, ανέφερε ότι ο βουλευτής θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ένωσης, η οποία έχει αποδείξει με τη δράση της τον παρεμβατικό της ρόλο.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αργύρης Κοπάνας, ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα παραμείνει στο πλευρό των γονέων στην κοινή διεκδίκηση των αιτημάτων, αναφέροντας και την ενέργεια εξασφάλισης εκ μέρους της Περιφέρειας, ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα σχολεία.

Εκ μέρους του Δήμου Βόλου, στην εκδήλωση συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Δέσποινα Κότογλου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλης Γαλάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους του δήμου για την υλοποίηση εργασιών στα σχολεία και την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ζήτησε να συνεχιστούν οι δυναμικές παρεμβάσεις της Eνωσης Συλλόγων Γονέων, όπως και η πρόεδρος της Δ.Ε. Βόλου Ιωάννα Ζωμένου, η οποία ευχήθηκε παράλληλα καλή χρονιά.

Τις δικές τους ευχές για συνέχιση της συνεργασίας έδωσαν ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος, η εκπρόσωπος του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Σοφία Κανταράκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κα Μαρία Γιαννουλή, που σημείωσε ότι θα παραμείνουν κοινοί οι αγώνες για τη βελτίωση των ζητημάτων στην εκπαίδευση, η γραμματέας Διαλεχτή Τσιτούμη και το μέλος του Δ.Σ., αλλά και πρώην πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Παντελής Τσιρέπας, ο υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Αντώνης Πλαγεράς, ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΣΥΠ Ευθύμης Γεωργούσης, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Φίλιππος Κωνσταντινίδης και η πολιτευτής της Ν.Δ. Ελενα Αντωνοπούλου.

Επίσης η πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία που υπήρξε τον προηγούμενο χρόνο. Παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Μαίρης Γαβαλά-Τσακνάκη, το μέλος του δ.σ. του «Κοινού των Μαγνήτων» και των «Ιώνων», Πασχάλης Δήμου, η γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Δέσποινα Παυλίδου, εκ μέρους της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας ο Βασίλης Ηλιόπουλος, που τυγχάνει και συνεργάτης της Ένωσης σε αρκετές δράσεις γονέων, ο νομικός σύμβουλος της Ενωσης, δικηγόρος Σταμάτης Παπαγγελής, οι συγγραφείς Διονύσης Λεϊμονής, Αγγελική Θάνου και Μαρία Αρφέ, και πολλοί ακόμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου