ΤΟΠΙΚΑ

Πρεσβευτές προσφοράς από το θρανίο

πρεσβευτές-προσφοράς-από-το-θρανίο-122964

Αφιερωμένη στο δώρο ζωής, την εθελοντική αιμοδοσία, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή των 217 μαθητών όλων των τάξεων. Η δράση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, με την προτροπή του διευθυντή Στέφανου Πίου, ο οποίος είναι εθελοντής αιμοδότης.

Στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη», Ιγνάτιος Γελαγώτης, μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είστε οι αυριανοί εθελοντές αιμοδότες».

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, ο Βασίλης Ηλιόπουλος ανέλυσε στα παιδιά την έννοια του εθελοντή και της εθελοντικής προσφοράς, και στη συνέχεια ο Παναγιώτης Σπιρούνης μίλησε στα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων για τις πρώτες βοήθειες.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς κινητή μονάδα αιμοληψίας βρισκόταν κοντά στο σχολείο, ενώ δήλωσαν ότι θα προτρέψουν τους γονείς τους, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Η παραπάνω πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης είχε ως κεντρικό άξονα την εθελοντική δράση του διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Το δημόσιο σχολείο πρέπει να ανοίξει τις πόρτες στην κοινωνία και να δείξει στα παιδιά τι συμβαίνει έξω. Επειδή ζούμε, όντως, δύσκολες εποχές, μονάχα έτσι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, μέσα από την αλληλεγγύη και την προσφορά. Αν μπορέσουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά αυτό το μήνυμα, τότε έχουμε επιτύχει τους στόχους μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, κι αυτός είναι ο στόχος του δημόσιου σχολείου» είπε.

Ο ίδιος είναι εθελοντής αιμοδότης από το 2002 κι όπως υπογράμμισε, έχει αναπτύξει παρόμοιες δράσεις συνεργασίας σε όλα τα σχολεία όπου εργάστηκε, είτε ως εκπαιδευτικός είτε ως διευθυντής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών από την πλευρά του εξήρε την παραπάνω πρωτοβουλία, επεσήμανε ότι «αποδεχτήκαμε αμέσως την πρόσκληση του διευθυντή», και ευχήθηκε «να υπάρξουν μιμητές και σε άλλα σχολεία».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου