ΤΟΠΙΚΑ

Διάψευση δημοσιεύματος από Δ. Βόλου και Ισραηλιτική Κοινότητα

διάψευση-δημοσιεύματος-από-δ-βόλου-κα-123115

Δήμος Βόλου και Ισραηλιτική Κοινότητα διαψεύδουν τοπικό site που δημοσίευσε «έναν οχετό λάσπης και ψευδών για ανύπαρκτα περιστατικά, που δήθεν σημειώθηκαν στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Ολοκαυτώματος λάσπης την Κυριακή στον Βόλο».

Αναλυτικά σε δημοσίευμα του Δήμου Βόλου αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή δημοσίευμα σε ένα τοπικό περιορισμένης αναγνωσιμότητας, αλλά και ιδιαιτέρως αμφιβόλου αξιοπιστίας, site, που προφανώς επελέγη για να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» κατά της Δημοτικής Αρχής, δημοσιεύτηκε ένας οχετός λάσπης και ψευδών για ανύπαρκτα περιστατικά, που δήθεν σημειώθηκαν στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Ολοκαυτώματος, παρουσία μάλιστα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το δημοσίευμα είναι κατασκευασμένο από την αρχή έως το τέλος, γνωρίζουμε και τον εντολέα, πολύ πρώιμο διεκδικητή αξιωμάτων, αλλά και τον εκτελεστή της αήθους αυτής προσπάθειας (εκδιωχθέντα κακήν κακώς από κάθε επιχείρηση που απασχολήθηκε), αλλά φυσικά δεν θα τους κάνουμε την τιμή να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους, φέρνοντάς τους στη δημοσιότητα από τις τρύπες όπου βρίσκονται.

Η δημοτική μας αρχή, εκπροσωπώντας τον δήμο συνολικά, και την πόλη, τιμά κάθε πρόσκληση που δέχεται, επιθυμώντας να έχει καλές και εποικοδομητικές σχέσεις με όλους όσοι επιθυμούν το ίδιο, αλλά επιλέγει εκείνη σε ποιες και πώς θα εκπροσωπηθεί. Ασφαλώς αυτό δεν γίνεται κατόπιν υποδείξεων διαφόρων πολιτικών και δημοσιογραφικών καρτούνς».

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου

Εκπληξη και λύπη εκφράζει από την πλευρά της η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου για το επίμαχο δημοσίευμα.

«Με έκπληξη και λύπη διαβάσαμε δημοσίευμα σε τοπικό site, σύμφωνα με το οποίο κατά την εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος που διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας την Κυριακή 4/2/2018, δημιουργηθήκαν αντιπαραθέσεις των διοργανωτών με τους εκπροσώπους του Δήμου Βόλου.

Το ανωτέρω δημοσίευμα το οποίο διαψεύδουμε, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γράφηκε και δημοσιεύθηκε κακόβουλα, όμως τελικά μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία κακού κλίματος και στη διατάραξη των σχέσεων της Αρχής του Δήμου Βόλου με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, καθώς και να δημιουργήσει εντυπώσεις στο κοινό που δεν παρευρέθη στην εκδήλωση για να έχει ιδία αντίληψη.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου διαχρονικά διατηρεί καλές σχέσεις με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και με όλες τις αρχές του τόπου. Με την παρούσα Δημοτική αρχή οι σχέσεις μας είναι άριστες και η αγαστή συνεργασία επιθυμούμε να συνεχιστεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου