ΤΟΠΙΚΑ

Δίκη γιατρών για τον θάνατο 49χρονης Βολιώτισσας

δίκη-γιατρών-για-τον-θάνατο-49χρονης-βολ-124136

Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας και συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή η δίκη δύο γιατρών για τον θάνατο 49χρονης Βολιώτισσας, πολύτεκνης μητέρας, τον Νοέμβριο του 2012.

Η άτυχη 49χρονη είχε απευθυνθεί στο Νοσοκομείο στις 2 Νοεμβρίου Βόλου, στις 7.30 το πρωί. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου ανέφερε πόνο στο στήθος που είχε από την προηγούμενη το βράδυ και δύσπνοια. Μερικές ώρες μετά πήρε εξιτήριο, καθώς δεν διαγνώστηκε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και αποχώρησε από το Αχιλλοπούλειο.

Ωστόσο, τις επόμενες ώρες, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και αναγκάστηκε να επισκεφτεί ιδιώτη γιατρό, ο οποίος της έδωσε αγωγή με αγχολυτικά φάρμακα.

Η 49χρονη ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού, όμως, το απόγευμα της ίδιας μέρας απεβίωσε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε, από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Οι δύο γιατροί που δικάζονται είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης είχαν κριθεί αθώοι. Οι καταδικασθέντες γιατροί άσκησαν έφεση και δικάζονται.

Στο δικαστήριο κλήθηκαν και εξετάστηκαν συνολικά πέντε μάρτυρες. Ωστόσο, λόγω του προχωρημένου της ώρας το Εφετείο αναγκάστηκε να διακόψει και θα συνεχίσει σήμερα.

Σήμερα, θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, θα κάνει την πρότασή του ο εισαγγελέας έδρας, ενώ οι δικηγόροι θα αγορεύσουν και θα εκδοθεί απόφαση.

Οι γιατροί κατηγορούνται ότι δεν ενήργησαν σύμφωνα με τους ενδεδειγμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και ειδικότερα δεν μερίμνησαν για την παραμονή της ασθενούς μέχρι συμπληρώσεως 12ωρου στο Νοσοκομείου Βόλου, την παρακολούθησή της τόσο κλινικά όσο και διαδοχικά με ηλεκτροκαρδιογραφήματα, την πληρέστερη διερεύνηση των μορφολογικών αλλοιώσεων που παρουσίασε το ηλεκτροκαρδιογράφημα, στο οποίο η άτυχη 49χρονη υποβλήθηκε με περαιτέρω εξετάσεις, ούτε έκαναν τον απαιτούμενο εργαστηριακό έλεγχό της.

Όλα αυτά συνέβησαν, σύμφωνα πάντοτε με το κατηγορητήριο, παρά το γεγονός ότι η 49χρονη μετέβη στο ΤΕΠ αιτιώμενη προκάρδιο άλγος με συνοδό δύσπνοια και δυσφορία και οξύ στεφανιαίο σύνδρομο και παρά τη φύση και τη διάρκεια των συμπτωμάτων που είχε, τη γενική εικόνα της, την ηλικία της, το σωματότυπό της, τους παράγοντες κινδύνου, τις μορφολογικές αλλοιώσεις που διακρίνονταν στο ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου