ΤΟΠΙΚΑ

Δημοσιογράφος, πρέσβειρα της Θεσσαλίας διεθνώς

δημοσιογράφος-πρέσβειρα-της-θεσσαλί-124304

Πρέσβειρα της Θεσσαλίας στο εξωτερικό είναι η γνωστή δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη, η οποία τιμήθηκε προχθές από τον Σύλλογο Ελασσονιτών Μαγνησίας για τη διεθνή προβολή της πατρίδας της. Η διακεκριμένη δημοσιογράφος από τη Θεσσαλία, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη, τιμά τις ρίζες της και αποτυπώνει στο πολυβραβευμένο έργο της τα βαθιά συναισθήματα που τη συνδέουν με τη γενέτειρά της.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Park», στο πλαίσιο της κοπής πίτας του Συλλόγου, ο οποίος απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα στην επίσημη προσκεκλημένη δια στόματος του προέδρου Κώστα Σκριάπα.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ. Κρικέλη επεσήμανε: «Κάθε Ελληνας που βγαίνει στο εξωτερικό, αναλαμβάνει να κουβαλήσει την Ελλάδα μαζί του. Δεν έχει περιθώρια να κάνει το αντίθετο. Ακόμη κι αν είναι ένας αδιάφορος Έλληνας, που ζει στην Ελλάδα, όταν βγαίνει από τα ελληνικά σύνορα, αλλάζει ύφος και τρόπο σκέψης».

Εργο της ίδιας και των συνεργατών της είναι η πολυβραβευμένη σειρά ντοκιμαντέρ για τον Ολυμπο, που προβάλλουν διεθνώς τις μακραίωνες ιστορικές καταβολές και τις ανυπέρβλητες ομορφιές της Θεσσαλίας, σε όλο τον κόσμο. Η ίδια επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει δώδεκα ντοκιμαντέρ, από τα οποία έχουν ολοκληρωθεί τα τέσσερα, και αυτή τη στιγμή δημιουργείται το πέμπτο κατά σειρά. Ο τίτλος του είναι «Μακεδονία, η επίσημη πύλη του Ολύμπου», τα τρία πρώτα που έχουν συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ, απέσπασαν 13 χρυσά παγκόσμια βραβεία, ενώ η ομάδα συνεχίζει ακάθεκτη.

«Νομίζω ότι το σημαντικότερο δεν είναι να δείχνουμε έξω την Ελλάδα του σήμερα, γιατί ο κόσμος εκτός ελληνικών συνόρων, έχει την αίσθηση ότι η Ελλάδα έχει τελειώσει μαζί με την αρχαία της εποχή. Δεν είναι έτσι. Η Ελλάδα συνεχίζει να δημιουργεί, συνεχίζει να έχει υπέροχους ανθρώπους, υπέροχα πνεύματα και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι αυτά να τα δείξουμε έξω, ότι η Ελλάδα έχει συνέχεια» υπογράμμισε η ίδια.

Οι συνεργάτες της είναι όλοι Ελληνες, και η Αθηνά Κρικέλη προβάλλει με σθένος την Ελλάδα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. «Αυτό που κερδίσαμε είναι ότι αποδείξαμε πως μπορούμε να επανατοποθετήσουμε τον Ολυμπο και τις μοναδικές ομορφιές της Ελλάδος, εκεί που ανήκουν».

Στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, εξάλλου, προβλήθηκε το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Elassona: Secret Path to Mt Olympus – Ελασσόνα: Το μυστικό μονοπάτι για τον Ολυμπο», που αποτυπώνει την ευαισθησία της πολυβραβευμένης για το έργο της διεθνώς Ελληνίδας, η οποία διαφημίζει όχι μόνο τη χώρα αλλά και τον πολιτισμό της, σε όλη την υφήλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου