ΤΟΠΙΚΑ

Μικροπωλητές αγωνιούν για τις άδειες

μικροπωλητές-αγωνιούν-για-τις-άδειες-124421

Η σωστή και ορθολογική λειτουργία των λαϊκών αγορών αποτελεί το βασικό ζητούμενο των μελών της Ενωσης Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών, Ειδών Ενδυσης, Υπόδησης και Οικιακής Χρήσης Μαγνησίας «Γόρδιος δεσμός», όπως τονίστηκε στη διάρκεια της προχθεσινής εκλογοαπολογιστικής συνέλευσής τους. Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Ανδρέας Αϊβαζόγλου, επανεξελέγη πρώτος σε ψήφους, για τέταρτη συνεχόμενη θητεία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Αϊβαζόγλου τόνισε ότι είναι ζητούμενο να απομονωθούν όσοι δεν διαθέτουν άδεια, αναφέροντας: «Για εμάς, οι άδειες που δεν ανανεωθήκαν, δε θεωρούνται παράνομες, είναι σε ένα ειδικό εργασιακό καθεστώς, θα λέγαμε, αυτή την ώρα. Προσπαθούν να σωθούν και πρέπει να σωθούν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα άλλο βασικό ζήτημα που απασχολεί τον κλάδο είναι, πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση μετά τις 31 Μαρτίου 2018, με τις άδειες που δεν θα έχουν ανανεωθεί. Οπως εξήγησε, «η καινούργια ρύθμιση έως 120 δόσεις, δεν είναι προσιτή σε όλους. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ενταχθούμε, για να πάρουμε τις ενημερότητες και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε αυτή τη διαδικασία. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει ένας ενεργητικός ισολογισμός μεταξύ των τριών τελευταίων, γεγονός που θεωρείται αδύνατο σε μια περίοδο κρίσης».

Το τρίτο θέμα που απασχολεί τον κλάδο είναι η κοινή, συντονισμένη προσπάθεια, με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με κοινό πρόγραμμα, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη αναβάθμιση της εργασίας και η ανάπτυξη, που αποτελεί ζητούμενο για όλους.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε για να έρθει ανάπτυξη, γιατί χωρίς ανάπτυξη στον τόπο, δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να πάμε μπροστά», σημείωσε ο κ. Αϊβαζόγλου.

Τα αποτελέσματα της κάλπης

Στο μεταξύ, με τη λήξη της τριετούς θητείας της παρούσας διοίκησης της Ενωσης Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Μαγνησίας «Γόρδιος δεσμός», πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες μετά την προχθεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Οι εκλεγέντες στην νέα διοίκηση, είναι με σειρά κατάταξης οι: Αϊβαζόγλου Ανδρέας του Παντελή με 31 ψήφους, Κέκος Σπυρίδων του Κωνσταντίνουυ με 26 ψήφους, Γιαμαρέλος Σπυρίδων του Μιχαήλ με 20 ψήφους και Γούση (Αρβανίτη) Θεοδώρα (Λόλα) του Παναγιώτη με 18 ψήφους. Μέλος στη διοίκηση εκλέγεται ο Θεοδώρου Δημήτριος του Νικολάου με 7 ψήφους. Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση.

Για την εξελεγκτική εκλέγονται οι: Κουσκουρίδας Στέργιος του Βασιλείου με 24 ψήφους, Λουμπάκης Ιωάννης του Σπυρίδωνος με 23 ψήφους και Γιαλαμάς Αθανάσιος του Αποστόλου με 18 ψήφους.

Παράλληλα εξελέγησαν ως αντιπρόσωποι για την ΟΕΒΕΜ οι: Αϊβαζόγλου Ανδρέας του Παντελή με 31 ψήφους, Κέκος Σπυρίδων του Κωνσταντίνου με 22 ψήφους και Γούση (Αρβανίτη) Θεοδώρα (Λόλα) του Παναγιώτη με 16 ψήφους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου