ΤΟΠΙΚΑ

Εστησαν γλέντι στην αυλή του σχολείου [photos]

εστησαν-γλέντι-στην-αυλή-του-σχολείου-p-124782

Υπαίθριο γλέντι πραγματοποίησαν χθες διδάσκοντες, γονείς και μαθητές του 4ου Λυκείου Βόλου, προκειμένου να τιμήσουν με τον παραδοσιακό τρόπο την Τσικνοπέμπτη. Από νωρίς άναψαν τα κάρβουνα στις ψησταριές και στρώθηκαν τραπέζια στην αυλή του σχολείου, που γέμισε από χαμόγελα, παραδοσιακούς ήχους και ορχήστρα, με το κέφι να διατηρείται αμείωτο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι μαθητές ανέλαβαν να ψήσουν, με μεγάλη επιμέλεια, τα σουβλάκια, τις μπριζόλες και τα λουκάνικα, ικανή ποσότητα για 350 άτομα, τα οποία απόλαυσαν στην συνέχεια οι παριστάμενοι.

«Μια μέρα που σηματοδοτεί την ερχομό της άνοιξης και ταυτόχρονα ένα χρονικό σημείο κρίσιμο για τους μαθητές μας, που θα εντείνουν σε λίγο τις προσπάθειες για την τελική επίδοση. Μέσα από τη γιορτή, προσπαθούμε να εμφυσήσουμε το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της χαράς, τονώνοντας το ηθικό των παιδιών, που συχνά εγκλωβίζονται στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος. Η αίσθηση της κοινότητας, που δημιουργεί το σχολείο είναι αναγκαία για τη διαμόρφωση ταυτότητας και ήθους στους μαθητές του», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Ιωαννίδης.

Το σχολείο τίμησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Τσικνοπέμπτη, λειτουργώντας σαν μια μεγάλη οικογένεια, που κρατάει τις παραδόσεις και μοιράζεται το ίδιο κέφι για ξεφάντωμα αλλά και δημιουργικές δράσεις.

Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς Παναγιώτης Μπαλικούρας

Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, Παναγιώτης Μπαλικούρας, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «καταφέραμε να διοργανώσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη συγκεκριμένη γιορτή, που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά. Ειδικά εμείς, που είμαστε στην Τρίτη λυκείου, πρέπει να θυμόμαστε όλες τις ευχάριστες στιγμές και η Τσικνοπέμπτη είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα σε όλη την προσπάθεια που κάνουμε, από την αρχή του λυκείου και κυριότερα, την τελευταία χρονιά».

Ο διευθυντής Νίκος Ιωαννίδης με διδάσκουσα του σχολείου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου