ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση με τσεκούρι για ένα κούτσουρο

εισαγγελική-έρευνα-για-την-επίθεση-με-126347

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη με το απίστευτο αιματηρό επεισόδιο προχθές το μεσημέρι στις Αλυκές που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με δύο άνδρες να έρχονται στα χέρια για τη διεκδίκηση ενός κούτσουρου, τον 58χρονο να επιτίθεται με τσεκούρι στον 66χρονο και να τον τραυματίζει στην κοιλιακή χώρα.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου μεταβίβασε τη δικογραφία της υπόθεσης στα δικαστήρια Βόλου, όπου χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών ο δράστης, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από την Αστυνομία για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Ο 66χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου τραυματισμένος. Εισαγγελέας υπηρεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη ο τραυματισμός του. Ο Πταισματοδίκης Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί να λάβει καταθέσεις από μάρτυρες του αιματηρού επεισοδίου, ενώ στη δικογραφία της υπόθεσης θα επισυναφθεί πόρισμα ιατροδικαστικής εξέτασης, και μεταξύ άλλων βεβαίωση γιατρού για τον τραυματισμό του 66χρονου. Ο 58χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη.

Τι λέει ο δράστης

Ο κατηγορούμενος, πάντως, φέρεται να ισχυρίζεται ότι προκάλεσε τον τραυματισμό του παθόντος από θέση άμυνας. Βρισκόταν στο σημείο του επεισοδίου και έκοβε ένα ξύλο με τσεκούρι, μετά την ολοκλήρωση εργασιών κλαδέματος δέντρων από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου, όταν ο 66χρονος κινήθηκε προς το μέρος του απειλητικά με ένα αλυσοπρίονο, υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ο δράστης ισχυρίζεται ότι τότε σήκωσε τα χέρια του σε θέση άμυνας και το τσεκούρι του ακούμπησε στο αλυσοπρίονο και έπεσε κάτω. Σύμφωνα πάντοτε με την εκδοχή που δίνει ο κατηγορούμενος, οι δύο άνδρες ήρθαν ακολούθως στα χέρια, καθώς αμφότεροι δεν είχαν καταλάβει για τον τραυματισμό, παρά μονάχα όταν τρίτοι μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν. Ο ίδιος απέδωσε το επεισόδιο στην επιμονή του παθόντα να του ζητάει να φύγει από το σημείο και να θέλει να πάρει εκείνος όλα τα ξύλα.

Το επεισόδιο

Στις 2.30 το μεσημέρι της Τρίτης Βολιώτες βρίσκονταν στις Αλυκές για να κόψουν ξύλα μετά το πέρας εργασιών κλαδέματος ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για θέρμανση. Ένας από αυτούς ήταν κι ο 66χρονος άντρας που έμελλε να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Εντόπισε ένα μεγάλο ξύλο και θέλησε να το φορτώσει στο καρότσι. Το ίδιο κούτσουρο όμως διεκδίκησε και ένας 58χρονος, ο οποίος έφερε μαζί του και τσεκούρι για να κόβει επιτόπου τα μεγάλα ξύλα ώστε να είναι πιο εύκολη η μεταφορά τους.

Οι δύο άντρες τσακώθηκαν άγρια. Κανείς δεν έκανε πίσω. Ο 66χρονος ισχυριζόταν ότι είχε ζητήσει και άδεια για να πάρει ξυλεία. Πάνω στον καβγά, ο 58χρονος πήρε το τσεκούρι που είχε μαζί του και το «κάρφωσε» στον 66χρονο στην κοιλιακή χώρα. Ακολούθησαν σκηνές πανικού, ενώ στον τόπο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου