ΤΟΠΙΚΑ

Στήνουν ψησταριές για 4η χρονιά

στήνουν-ψησταριές-για-4η-χρονιά-126930

Στήνουν ψησταριές και ανάβουν κάρβουνα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το 4ο Γυμνάσιο και 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Μαθητές και καθηγητές του σχολικού συγκροτήματος, ετοιμάζονται και φέτος να το… τσικνίσουν στο προαύλιο, τιμώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι θεσμός πλέον ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης με τον παραδοσιακό τρόπο. Στο προαύλιο στήνονται ψησταριές και πάνω στα κάρβουνα «πέφτουν» παϊδάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια, κοτόπουλο. Σε ρόλο ψήστη οι ίδιοι οι μαθητές που με περίσσιο κέφι αναλαμβάνουν τις προετοιμασίες του τραπεζιού γύρω από το οποίο κάθονται όλοι μαζί, καθηγητές και μαθητές. Στον μπουφέ θα υπάρχουν επίσης αναψυκτικά, προσφορά της ΕΨΑ.

Και όπως κάθε γλέντι, έτσι κι αυτό στο 4ο Γυμνάσιο και 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, θα γίνει συνοδεία μουσικής και χορού. Παραδοσιακή μουσική θα αναλάβει να αποδώσει συγκρότημα νέων παιδιών και οι μαθητές θα σύρουν τον χορό.

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματά τους και μετά τις 11 το πρωί, καιρού επιτρέποντος… το σκηνικό θα μεταφερθεί στο προαύλιο, όπου οι μαθητές και των δύο σχολικών μονάδων όλων των τάξεων θα γίνουν μια παρέα για να το τσικνίσουν.

«Φέτος υλοποιούμε τη δράση αυτή για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για μία ημέρα γιορτής την οποία θέλουμε οι μαθητές μας να χαρούν στο σχολείο λειτουργώντας συμμετοχικά. Σύνθημά μας: μια ομάδα, μια παρέα, μια κοινότητα», ανέφερε ο διευθυντής του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, κ. Νίκος Ιωαννίδης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου