ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση η παραλιακή Ν. Αγχιάλου

πλημμυρίζει-σε-κάθε-βροχόπτωση-η-παρα-127014

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου, η οποία πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση, δίνει με έργο 58.000 ευρώ η ΔΕΥΑΜΒ. Θα κατασκευάσει αποστραγγιστική τάφρο προκειμένου να μην λιμνάζουν νερά της βροχής στην παραλιακή ζώνη, θέτοντας σε κίνδυνο πεζούς, οδηγούς αλλά και ανθρώπινες περιουσίες.

Στην παραλιακή ζώνη της Ν. Αγχιάλου, και συγκεκριμένα στις οδούς Μαλτέζου και Διαμαντοπούλου, στην περιοχή της συμβολής με την οδό Ευλογημένου, λόγω της φυσικής διαμόρφωσης της οδοποιίας και του μετώπου της παραλίας, παρατηρείται σε κάθε βροχόπτωση συγκέντρωση ομβρίων νερών, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των πολιτών και των οχημάτων, ενώ κινδυνεύουν περιουσίες πολιτών σε περιπτώσεις ισχυρών βροχοπτώσεων.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ εγκρίθηκε έργο προϋπολογισμού 58.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία αποστραγγιστικής τάφρου, η οποία σε συνδυασμό με φρεάτια υδροσυλλογής θα επιτρέπει την απαγωγή των ομβρίων, ενώ θα υπάρχει και πρόβλεψη αντλιοστασίου ομβρίων για μόνιμη ή περιστασιακή λειτουργία, ώστε να αυξηθεί η παροχετευτικότητα και να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερη περιοχή.

«Το έργο είναι απόλυτα απαραίτητο. Θα προσπαθήσουμε μάλιστα να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νέα προβλήματα», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αρης Σαββάκης.

Εξάλλου, έργο προϋπολογισμού 19.800 ευρώ δρομολογείται και στις Αλυκές για τη στεγανοποίηση των φρεατίων ακαθάρτων. Όπως έγινε γνωστό, από την είσοδο θαλασσινού νερού παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις χλωριόντων στην παροχή των αντλιοστασίων ακαθάρτων στις Νέες Παγασές. Τα χλωριόντα προκαλούν φθορές στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και επιπλέον κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Για την επίλυση του προβλήματος θα τοποθετηθούν ειδικά καλύμματα για την στεγανοποίηση των φρεατίων.

Τέλος, εγκρίθηκε έργο προϋπολογισμού 32.000 ευρώ για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Το έργο αφορούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων οξείδωσης – διάβρωσης του πυθμένα της δεξαμενής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου