ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές ενδιαφέρον για την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού

διεθνές-ενδιαφέρον-για-την-ακαδημία-λ-127035

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση στην Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού που δημιουργήθηκε από τη «Μαγνήτων Κιβωτό» της Μητροπόλεως, με περισσότερα από 200 αιτήματα εγγραφών να καταγράφονται ήδη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό, δέχτηκε καταιγισμό αιτημάτων από ενδιαφερόμενους που βρίσκονται στην Αμερική, τη Γερμανία και διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Τα μαθήματα εξ αποστάσεως, που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, θα παρακολουθήσουν εκατό άτομα, προκειμένου να είναι διαχειρίσιμο το πρόγραμμα, όπως ανέφεραν στον ΤΑΧΥΧΡΟΜΟ ο γενικός γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού» Νίκος Τσούκας και ο οργανωτικός γραμματέας, Αλέξανδρος Καπανιάρης.

Η νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία προσφέρει δωρεάν γνώση σε κάθε ενδιαφερόμενο, και υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ακαδημαϊκούς, και θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα εξ αποστάσεως με e –l earning.

Ησειρά εξαμηνιαίων μαθημάτων με θέμα τον λαϊκό πολιτισμό, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Θράκης και τα αντίστοιχα τμήματα λαογραφίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, όπου κι αν βρίσκονται, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Απώτερος στόχος είναι να αναπτυχθούν και άλλες θεματικές, σε διαφορετικά, εξίσου ενδιαφέροντα, πεδία.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε δεκαπενθήμερο κύκλο εξ αποστάσεως, σε συνδυασμό με μαθήματα δια ζώσης, αφού προηγουμένως εγγραφούν οι ενδιαφερόμενοι, σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στόχος και προσδοκία είναι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αποτελέσει κυψέλη νέων επιστημόνων, διδακτόρων και μεταπτυχιακών φοιτητών, έτσι ώστε να στηρίξουν το εγχείρημα, το οποίο προσφέρεται, όπως προαναφέρθηκε, δωρεάν.

Η Ακαδημία δεν παρέχει θεσμοθετημένα πτυχία, αλλά πιστοποιητικά υπογεγραμμένα από δύο πανεπιστήμια, που προσμετρούνται θετικά σε κάθε φάκελο αξιολόγησης, ενώ υπάρχει η σκέψη μελλοντικής συνεργασίας και με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου