ΤΟΠΙΚΑ

Μηχανικός του Βόλου έδωσε 5.000€ για δάνειο που δεν πήρε

μηχανικός-του-βόλου-έδωσε-5-000e-για-δάνειο-127240

Πήγε για… μαλλί και βγήκε «κουρεμένος» μηχανικός του Βόλου. Κατέθεσε αίτημα για δάνειο ύψους 500.000 ευρώ καταβάλλοντας έξοδα φακέλου 5.000 ευρώ, αλλά και τα χρήματά του έχασε και το δάνειό του δεν εγκρίθηκε.

Ο μηχανικός που ήθελε να ξεκινήσει μια καινούρια δουλειά, βρισκόταν σε αναζήτηση κεφαλαίων, αλλά φαίνεται ότι οι τράπεζες δεν έκαναν δεκτές αιτήσεις του για δάνειο.

Φίλος του, πρώην τραπεζικό στέλεχος, του πρότεινε μια οικονομική σύμβουλο από την Πιερία με «άκρες» στο εξωτερικό. Όπως του είπε, η συγκεκριμένη οικονομική σύμβουλος είχε σπουδάσει στο εξωτερικό και φερόταν να έχει «άκρες» με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μέσω των οποίων ο μηχανικός θα μπορούσε να εκταμιεύσει το δάνειο που ήθελε.

Μηχανικός και οικονομική σύμβουλος ήρθαν σε επαφή για τα διαδικαστικά. Ο μηχανικός μάλιστα φέρεται να κατέβαλλε στην 57χρονη οικονομική σύμβουλο ποσό 5.000 ευρώ όπως του ζητήθηκε προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα του φακέλου του δανείου και η προσωπική της αμοιβή.

Ο καιρός περνούσε και ο μηχανικός περίμενε για το δάνειο, η έγκριση του οποίου δεν ερχόταν ποτέ. Ο ίδιος φέρεται να μην είχε φροντίσει να ενημερωθεί για το ποσό που θα απαιτούνταν και τι θα γινόταν σε περίπτωση απόρριψης του δανείου, ούτε καν ρώτησε ποιος ήταν ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός στον οποίο απευθύνθηκε η οικονομική σύμβουλος. Όταν ζήτησε εξηγήσεις, η 57χρονη τον ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες είχαν γίνει από πλευράς της αλλά το δάνειο δεν είχε εγκριθεί.

Ο μηχανικός ζήτησε τα χρήματά του πίσω, η οικονομική σύμβουλος όμως υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να τα επιστρέψει καθώς δαπανήθηκαν για έξοδα που γίνονται σε κάθε περίπτωση αίτησης δανείου, αλλά και για την προσωπική της αμοιβή.

Εκείνος κίνησε εναντίον τις διαδικασίες. Η 57χρονη κατηγορήθηκε για απάτη, ωστόσο από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αθώωσε την 57χρονη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου