ΤΟΠΙΚΑ

Ραδιοφωνική εκπομπή με «στόχο το 20»

ραδιοφωνική-εκπομπή-με-στόχο-το-20-128248

Ραδιοφωνική εκπομπή με περιβαλλοντικό θέμα εθνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, παρήγαγαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού μαθητικών ραδιοφωνικών εκπομπών που προκήρυξε η ΕΡΤ Βόλου για τον εορτασμό των 70 χρόνων λειτουργίας της, μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου και του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας.

Τίτλος της εκπομπής των παιδιών «Στόχος το 20». Υπό αυτόν τον τίτλο, που εκ πρώτης όψεως παραπέμπει σε βαθμοθηρικό στόχο, τα παιδιά αναφέρθηκαν στον τριπλό περιβαλλοντικό στόχο «20-20-20, για το κλίμα και την ενέργεια», που αφορά στη στρατηγική της Ευρώπης για το Περιβάλλον και αποσκοπεί στην Έξυπνη Ανάπτυξη, στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και στην Ανάπτυξη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Η διαγωνιζόμενη ομάδα μαθητών των δύο σχολείων απαρτίζονταν από τους Σουλικιά Κ., Σοφικίτου Α., Τσιάβου Ι., Χαραλαμπίδη Κ., Σιαφάκα Η. και Σκιαθίτη Α.

Τον συντονισμό της ομάδας είχαν οι καθηγήτριες Βαλωμένου Ε. και Πιπέρκου Ι.

Την προσπάθεια των παιδιών ενθάρρυνε και υποστήριξε ουσιαστικά με τις γνώσεις του ο κ. Αρτέμης Χαλάτσης, MSc Γεωπόνος.

Η ηχογράφηση της εκπομπής έγινε στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου από τον κ. Κωνσταντίνο Αμυγδαλίτση, υπεύθυνο του Τομέα Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.

Τα παιδιά ευχαριστούν την ΕΡΤ Βόλου, που μέσω αυτού του διαγωνισμού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρόγραμμα και την ιστορία του ραδιοφωνικού σταθμού Βόλου, ν’ αρθρώσουν ραδιοφωνικό λόγο και ν’ αποκτήσουν δεξιότητες σχετικές με τη συνέντευξη, την έρευνα, τη σύνταξη και την οργάνωση ραδιοφωνικών εκπομπών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου