ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας Βόλου

ξεκινούν-εντατικοί-έλεγχοι-της-δημοτ-129463

Μόλις το 40% των καταστηματαρχών εστίασης προσήλθαν στο τμήμα προσόδων του Δήμου Βόλου προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση για την πληρωμή των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το 2018 και να μπορέσουν να εκδώσουν άδειες τραπεζοκαθισμάτων. Η δυνατότητα ρύθμισης εξέπνευσε στις 31 Ιανουαρίου και τις επόμενες ημέρες ξεκινούν έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία σε όλον τον Καλλικρατικό Δήμο.

Σύμφωνα με στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας από τους 115 υπόχρεους καταστηματάρχες για έκδοση νέων αδειών τραπεζοκαθισμάτων, μόνο οι 46 προσήλθαν προς ρύθμιση. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από ένας στους δύο δεν έχει φροντίσει για την έκδοση άδειας τραπεζοκαθισμάτων για το νέο έτος, παρά τη δυνατότητα ρύθμισης του ποσού που δίνει ο Δήμος Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, ο δήμος Βόλου, δίνει στους καταστηματάρχες εστίασης δυνατότητα πληρωμής των τελών κοινόχρηστων χώρων για το 2018 σε δόσεις προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να ρυθμίσουν την οφειλή τους, για την έκδοση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2018, με τμηματική καταβολή του τέλους.

Για υπάρχουσες άδειες, όσοι προσέλθουν έως 31 Ιανουαρίου 2018 μπορούν να καταβάλλουν ως προκαταβολή το 30% του τέλους κοινοχρήστων χώρων και το υπόλοιπο σε επτά μηνιαίες δόσεις από Φεβρουάριο 2018 έως Αύγουστο 2018.

«Δυστυχώς ανταποκρίθηκαν λιγότεροι από τους μισούς. Από την υπηρεσία έχει ήδη βγει πρόγραμμα ελέγχων που ξεκινούν άμεσα και μέσα σε διάστημα ενός 20ημέρου θα καλύψουν το σύνολο του Καλλικρατικού δήμου Βόλου», ανέφερε ο αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών, Ανδρέας Ζέρβας. Το πρόγραμμα των ελέγχων θα γίνει από υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, που θα προχωρήσουν σε ελέγχους στα καταστήματα εστίασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου