ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου στο Μέγαρο Μουσικής

εκπαιδευτική-επίσκεψη-του-γυμνασίου-129974

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου στο πλαίσιο των δύο καινοτόμων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται φέτος στο σχολείο, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Τέχνη» και το πολιτιστικό πρόγραμμα «Σελεστέν Φρενέ: Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται».

Για μια ακόμη χρονιά η επαφή των παιδιών με την τέχνη τους δημιούργησε την ανάγκη να γνωρίσουν περισσότερο το μεγάλο Ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, έναν από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους ζωγράφους των εποχών. Και ήταν αίτημά τους να επισκεφτούν την πολυμεσική έκθεση εικόνας και ήχου Van Gogh Alive- The Experience. Σε ένα υπέροχο ψηφιακό ταξίδι, μέσα από χιλιάδες πίνακες ζωγραφικής, σκίτσα, κινούμενες εικόνες, μέσα από άπλετο φως, χρώματα και μουσική μαθητές και καθηγητές θαύμασαν τα αριστουργήματα του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου και τον ακολούθησαν στο Άμστερνταμ, την Προβηγκία, το Παρίσι, την Άρλ, το Σεν Ρεμύ.

Ο χώρος πλημμύρισε συναισθήματα, οσμές και γεύσεις κι ανάμεσα στα λόγια του μεγάλου δημιουργού ξεχωρίσαμε το «Ονειρεύομαι αυτό που θέλω να ζωγραφίσω και μετά ζωγραφίζω το όνειρό μου». Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Κοτζαγιώτου Αποστολία, διευθύντρια του σχολείου, Τριανταφυλλοπούλου Πελαγία, Παπαδοπούλου Βίκυ, Χατζηθεοδώρου Γεωργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου