ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση των υποσκαφών του ακρομόλιου

ολοκληρώνεται-η-αποκατάσταση-των-υπο-129987

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των υποσκαφών του ακρομόλιου λιμένα Βόλου. Το έργο έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του και εκτιμάται ότι εντός δέκα ημερών θα παραδοθεί.

Η αποκατάσταση των υποσκαφών του κυματοθραύστη είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που ανέλαβε να υλοποιήσει η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου στα μέσα του περασμένου έτους.

Ο κυματοθραύστης αποτελεί τοπόσημο της φυσιογνωμίας του λιμανιού, ενώ είναι και άρρηκτα συνδεδεμένος και με την ιστορία της πόλης.

Εντούτοις, από τον Μάρτιο του 2015 διαπιστώθηκαν πολλά προβλήματα, καθώς λόγω της κακής συντήρησης άρχισαν να παρουσιάζονται τοπικές βλάβες και καταρρεύσεις λιθοδομής.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου συνέταξε με κατ’ επείγουσα διαδικασία την εκπόνηση μελέτης και τον Απρίλιο προχώρησε σε διαγωνισμό για τον ανάδοχο του έργου.

Σήμερα, οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και πλέον θεωρείται θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί το έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, πλέον απομένει να εκτελεσθεί και το τελευταίο κομμάτι του έργου που βρίσκεται κοντά στη γέφυρα.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Οργανισμού θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην τελική επιμέτρηση του επίβλεψη του έργου.

Και στο τελευταίο τμήμα του έργου όπως και σε όλα θα κατασκευαστούν εργασίες καθαιρέσεων, βυθοκορήσεων και επιχώσεων, επιστρώσεις γεωσυνθετικών υλικών και αποκατάσταση λιθορριπών, σκυροδετήσεις με ύφαλο σκυρόδεμα για πλήρωση υποσκαφών καθώς και λιθεπενδύσεις των ανωδομών και εργασίες αποκατάστασης διαμπερών ρωγμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου