ΤΟΠΙΚΑ

Στον ρυθμό της Αποκριάς ο Βόλος με latin party και σαρακοστιανό τραπέζι

στον-ρυθμό-της-αποκριάς-ο-βόλος-με-latin-party-κα-129998

Στον ρυθμό της Αποκριάς μπαίνει σιγά σιγά ο Βόλος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τριήμερο αποκριάτικο ξεφάντωμα με εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης και κορύφωση στην παραλία, και «Κούλουμα» στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου θα στηθεί σαρακοστιανό τραπέζι με επίσημο προσκεκλημένο τον Στέλιο Διονυσίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί το ακριβές πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν σε δύο σκηνές: μία στο κέντρο και μία στην παραλία. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες, η πόλη θα «ντυθεί» γιορτινά με μάσκες και κλόουν κρεμαστούς, πάνω από την Ιάσονος και τη Δημητριάδος.

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, το αποκριάτικο πάρτι θα στηθεί το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης, στην Κουμουνδούρου με Ερμού. Μπάντες θα αναλάβουν να βάλουν δημότες και επισκέπτες σε ρυθμούς ξεφαντώματος, ενώ θα υπάρχουν happenings και ξυλοπόδαροι.

Την Κυριακή της Αποκριάς, στις 18 Φεβρουαρίου, από τις 5 το απόγευμα και μετά, το αποκριάτικο πάρτι θα μεταφερθεί στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας. Σε μια μεγάλη σκηνή, σε ρυθμούς λάτιν θα λικνιστούν μέλη των σχολών χορού του Βόλου, συμπαρασύροντας και τους καρναβαλιστές. Συγκρότημα λάτιν θα δώσει συναυλία. Παρέλαση καρναβαλιστών δεν θα γίνει, ενώ δεν θα υπάρχει και βασιλιάς καρνάβαλος για να παραδοθεί στην πυρά.

Την Καθαρά Δευτέρα στις 19 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Βόλου καλεί δημότες και επισκέπτες να γιορτάσουν όλοι μαζί τα κούλουμα, στον Άγιο Κωνσταντίνο. Θα στηθεί μπουφέ με λαγάνες, σαρακοστιανά, τσίπουρο και κρασί, περίπου 2.500 μερίδες, ενώ αν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν, όσοι θέλουν μπορούν να πετάξουν τον χαρταετό τους.

Κι επειδή γιορτινό τραπέζι χωρίς μουσική δεν νοείται, ο δήμος έχει φροντίσει να το πλαισιώσει με λαϊκό γλέντι και επίσημο προσκεκλημένο τον Στέλιο Διονυσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου