ΤΟΠΙΚΑ

Τα ένδοξα «Βατράχια» γιόρτασαν τα 60χρονα της ΜΥΚ

τα-ένδοξα-βατράχια-γιόρτασαν-τα-60χρο-130362

Συγκινητικές στιγμές έζησαν βατραχάνθρωποι του Βόλου με συμμαθητές τους και εκπαιδευτές, με τους οποίους έχουν δεσμούς ζωής

Εντεταλμένοι σε μια διαφορετική αποστολή βρέθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή βατραχάνθρωποι του Βόλου. Τα ένδοξα «βατράχια» της Λέσχης Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας επιχείρησαν κατάδυση στο… παρελθόν και στην ιστορία της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού που φέτος συμπλήρωσε 60 χρόνια ζωής. Κι έζησαν συγκινητικές στιγμές μαζί με πρώην συμμαθητές τους και εκπαιδευτές, με τους οποίους τους δένουν δεσμοί ζωής, στη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου γιορτάστηκε η 60η επέτειος από την ίδρυση της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης ΛΣ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ, καθώς και απόφοιτοι της ΣΥΚ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν εν αποστρατεία στελέχη απόφοιτοι της ΣΥΚ, οι οποίοι με την προσφορά τους συνετέλεσαν καθοριστικά στην αναβάθμιση και εξέλιξη τόσο της ΣΥΚ όσο και της ΔΥΚ, καθώς και ο πρώτος Έλληνας Υποβρύχιος Καταστροφέας που αποφοίτησε από την αντίστοιχη Σχολή των ΗΠΑ, ο Νίκος Καρτελιάς. Μάλιστα, ο Νίκος Καρτελιάς ως το πρώτο «βατράχι» μαζί με τον πιο νέο απόφοιτο των σχολείων υποβρυχίων καταστροφών έσβησαν τα 60 κεράκια της γενέθλιας τούρτας.

Από την εκδήλωση-γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας, που ιδρύθηκε στο 2010 με έδρα το Βόλο, από αποφοίτους των σχολείων της MΥΚ.

«Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε. Εκεί είναι οι ρίζες μας. Με τους συμμαθητές μας και τους εκπαιδευτές μας, μας δένουν δεσμοί ζωής. Στη διάρκεια της εξάμηνης εκπαίδευσης κάθε σχολείου υπερβαίνεις τα όριά σου, φθάνεις σε οριακές καταστάσεις. Εκεί η ομάδα αποκτά την πραγματική έννοιά της κι εκεί νιώθεις τη ζωή σου στα χέρια του άλλου», περιγράφει το «βατράχι» του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο δικός μας γραφίστας, Γιάννης Μπίσδρας. Δεν ήταν όμως το μοναδικό «βατράχι» από τον Βόλο. Στη μεγάλη εκδήλωση το παρών έδωσαν αρκετοί Βολιώτες βατραχάνθρωποι: ο Γιώργος Αρσένος, ο Γιάννης Καλαντζής, ο Νίκος Μιχαλόπουλος, ο Θανάσης Ζαμπάκας, ο Γιώργος Γκαγιάννης, ο Θανάσης Τσιτσιγιάννης, ο Κώστας Μπουδραμής, ο Νίκος Ζησόπουλος, ο Κώστας Παπαδήμας, ο Σάκης Κατσαντώνης.

Ο Νίκος Καρτελιάς ως το πρώτο «βατράχι» μαζί με τον πιο νέο απόφοιτο των σχολείων υποβρυχίων καταστροφών, έσβησαν τα 60 κεράκια της γενέθλιας τούρτας

Ολοι τους έζησαν συγκινητικές στιγμές μαζί με τους ανθρώπους που μοιράστηκαν μαζί τις αγωνίες, την υπερπροσπάθεια, τη συμμετοχή σε ειδικές αποστολές. Και ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Αλλωστε οι δεσμοί ζωής μεταξύ των βατραχανθρώπων δεν σβήνουν. Και οι «επιχειρήσεις» συνεχίζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στον Βόλο, για λογαριασμό όλης της Κεντρικής Ελλάδας, η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων τα τελευταία οκτώ χρόνια δίνει το παρών σε κάθε δύσκολη αποστολή: σε συνθήκες που απαιτούν ψυχή, άρτια εκπαίδευση, τόλμη, υπευθυνότητα και θάρρος. Σε συνθήκες που είναι για «βατράχια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου