ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά ο κυκλικός κόμβος στα ΚΤΕΛ

ξεκινά-ο-κυκλικός-κόμβος-στα-κτελ-132251

Ακριβώς ένα μήνα μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του πρώτου κυκλικού κόμβου στον Βόλο, τον κόμβο Διμηνίου, ξεκινά η κατασκευή και του δεύτερου κατά σειρά κυκλικού κόμβου στο ύψος των ΚΤΕΛ. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του δεύτερου έργου, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός μήνα.

Ο κυκλικός κόμβος στα ΚΤΕΛ περικλείεται από τις οδούς Αθηνών, Λαμπράκη και Σέκερη. Μόλις ολοκληρωθεί θα διασφαλίζει συνεχή ροή της κυκλοφορίας από τη Λαμπράκη προς τη Λαχανά και τη Λαρίσης, από τη Λαρίσης προς τη Λαχανά και τη Λαμπράκη, και από τη Σέκερη προς τη Λαμπράκη και τη Λαχανά. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, νησίδων και φυσικά διαβάσεις πεζών, που μπορούν σε δεύτερο χρόνο να συνδυαστούν και με διαβάσεις ποδηλατοδρόμων.

Όπως εξηγεί ο κ. Σταυρίδης για τις ανάγκες του έργου θα κλείσει η κυκλοφορία στη Λαρίσης. «Το κλείσιμο του δρόμου κρίνεται αναγκαίο, καθώς θα πρέπει να γίνουν έργα υπογειοποίησης καλωδίων της ΔΕΗ. Στο σημείο υπάρχει υποσταθμός που εξυπηρετεί το δίκτυο της ΔΕΗ. Θα πρέπει να γίνουν εκσκαφές για την υπογειοποίηση των καλωδίων, έργο που πληρώνει ο Δήμος Βόλου με το ποσό των 29.000 ευρώ», σημείωσε ο κ. Σταυρίδης. «Δεν θα χάσουμε όμως χρόνο. Παράλληλα με τα συνεργεία της ΔΕΗ, στο εργοτάξιο θα δουλεύει και ο εργολάβος για την κατασκευή του κόμβου, προκειμένου να μη χαθεί επιπλέον χρόνος και να μην υπάρξει μεγαλύτερη αναστάτωση στην πόλη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Με την έναρξη του έργου θα ανακοινωθούν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην περιοχή. Παράκαμψη θα γίνεται μέσω της Σέκερη που θα λειτουργεί ως άνοδος και κάθοδος, θα υπάρχει παρακαμπτήριος μέσω της οδού Αλμυρού προς Βόλο και από Φερών μέσω Παλαιών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Βόλου θα ακολουθήσει η κατασκευή των κυκλικών κόμβων Τελωνείου και Δημαρχείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου