ΤΟΠΙΚΑ

Η Επιτροπή Δημοτών της Καραμπατζάκη κατά του Δήμου Βόλου

η-επιτροπή-δημοτών-της-καραμπατζάκη-κ-133460

Η Επιτροπή Δημοτών της Καραμπατζάκη με ανακοίνωσή της απαντά σε αναφορές της Δημοτικής Αρχής Βόλου περί μετατροπής της οδού σε “ιδιωτική αυλή ορισμένων” και “ιδιωτικών πάρκινγκ” και αναφέρουν τα εξής:

“Απ΄ όλα έχει ο μπαξές της Δημοτικής Αρχής Βόλου. Εκτός από τις γνωστές και αναμενόμενες ανακοινώσεις περί «πολιτικών καρτούνς», «σκουπιδιών της πολιτικής», «μπαχαλάκηδων της Καραμπατζάκη» και λοιπών άλλων «αξιοπρεπών επιθέτων» -τους οποίους όταν έχει ζόρια τους καλεί σε συσπείρωση και συνεργασία-(βλέπε ΔΕΥΑΜΒ – ΕΡΓΗΛ) διαθέτει και ευθυμογράφους. Κάθε φορά ο δημοτικός «καλαμαράς» παίρνει τον κοντυλοφόρο του και ευθυμογραφεί. Τα ευθυμογραφήματα του αποτελούν απαντήσεις γαρνιρισμένες με ψεύδος, ανακρίβειες, εσκεμμένου αποπροσανατολισμού των δημοτών και βεβαίως η κατάληξη τους πάντα είναι η θριάμβευση του τοπικού μας «πριγκιπάτου» και διαμενόντων σ΄αυτό, κάτι όπως στα παραμύθια.

Λοιπόν για να σταματήσουν να σπέρνουν διχόνοιες και μαθήματα δημοκρατίας, μιας και την Καραμπατζάκη και πώς αυτή λειτουργεί ακόμη δεν την ανακάλυψαν ή δεν τους εξυπηρετεί να ανακαλύψουν, τους ενημερώνουμε ότι:

Η Καραμπατζάκη διαμορφώθηκε για είναι χώρος για ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους της πόλης, τη ζουν όσοι την επισκέπτονται χωρίς κανένα εμπόδιο πρόσβασης, είτε με το αυτοκίνητο, είτε με το ποδήλατο, είτε πεζοί. Προστατεύει από την επικινδυνότητα του αυτοκινήτου τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και δεν είναι αυλή κανενός.

Ιδιωτικό παρκινγκ αυτοκινήτων δεν υπάρχει επί της οδού Καραμπατζάκη ούτε πραγματικά, ούτε μεταφορικά, ούτε κατεβαίνει μπάρα αποκλεισμού της κυκλοφορίας όπως για παράδειγμα στην Αγίου Νικολάου ή στην Κουμουνδούρου. Πολύ θα θέλαμε να μας γίνουν γνωστές οι σχετικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και με βάση ποια νομοθεσία κλείστηκαν με μπάρα αυτές οι δύο οδοί, αλλά ας μην επεκταθούμε σ΄ αυτό, υπάρχει Αρχή που μπορεί να το ελέγξει.

Η Καραμπατζάκη είναι ο δρόμος που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, αυτό που σε τοπική εφημερίδα 14-1-2018 ο καθηγητής Νίκος Ηλιού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είπε: «…Να δώσουμε πίσω τον δημόσιο χώρο που κλέψαμε από τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τους ευάλωτους χρήστες, τη δημόσια συγκοινωνία, και τον παραδώσαμε ανενδοίαστα στα ΙΧ αυτοκίνητα …οι πολίτες του Βόλου θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να ζουν σε μια πόλη ανθρώπινη (σαν αυτές που βλέπουμε στο εξωτερικό και ζηλεύουμε) ή στην πόλη με την απάνθρωπη λειτουργία που έχει σήμερα»

Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα για την διαμόρφωση της Καραμπατζάκη, με τους δημότες της Καραμπατζάκη εκτός των αγώνων τους για την προστασία της περιοχής του Κραυσίδωνα, στις 17-6-1993 προχώρησαν κατά μήκος του χειμάρρου και σε γενναία μείωση του Συντελεστή Δόμησης στις κατοικίες τους, δεχόμενοι για το κοινωνικό σύνολο, σημαντικές οικονομικές απώλειες, σαν ελάχιστη συνεισφορά στην ανάπλαση της περιοχής. Η χρηματοδότηση των έργων ανάπλασης από το Ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό Πρόγραμμα LIFE υλοποίησε τμήμα της περιοχής, ενώ παραμένει η διεκδίκησή μας για την μετατροπή συνολικά του Κραυσίδωνα σε γραμμικό πάρκο, προς όφελος της πόλης και μόνο”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου