ΤΟΠΙΚΑ

Στο στάδιο ένταξης σε πρόγραμμα το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

στο-στάδιο-ένταξης-σε-πρόγραμμα-το-κέν-133504

Από τον περασμένο Ιούνιο, στο στάδιο της ένταξης στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων βρίσκεται το έργο για την επισκευή και την ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Πριν από τρεις ημέρες, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και την 5η ΥΠΕ, χτυπούσε… καμπανάκι για την επικινδυνότητα του κτιρίου για γιατρούς και ασθενείς, όπως καταγράφτηκε σε έκθεση αυτοψίας κλιμακίου μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου: εκτεταμένες βλάβες στις στέγες, φθορές στα κουφώματα μονού υαλοστασίου, ασύμβατα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τις τοπικές συνθήκες, οξείδωση οπλισμών υποστυλωμάτων και αποσάθρωση τμημάτων της επικάλυψής τους, αστοχίες αρμών, ρηγμάτωση τοιχίου, υγρασίες και φθορές σε επιχρίσματα, τοπικά ρωγμές αποκόλλησης τοιχοποιιών και φέροντος οργανισμού κ.ά.

Η παρέμβαση του Δήμου Ζαγοράς προκάλεσε την αντίδραση της 5ης ΥΠΕ, που όμως αποκαλύπτει ότι επί έξι μήνες το έργο για το γνωστό πρόβλημα βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Όπως αναφέρει η 5η ΥΠΕ σε ανακοίνωσή της, «σχετικά με την υλοποίηση τεχνικών παρεμβάσεων βελτιοποίησης του κτιρίου του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς (Κ.Υ. Ζαγοράς), η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έχει προβεί από τις 30-6-2017 στη σχετική Έγκριση Σκοπιμότητας για την υποβολή πρότασης, που αφορά στην ένταξη έργων υποδομής στο ΠΔΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το έργο “Επισκευαστικές εργασίες και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς”, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 175.000 ευρώ.

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, από την οποία δόθηκαν οι απαιτούμενες κατευθυντήριες οδηγίες με σκοπό την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ, η 5η ΥΠΕ βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης του σχετικού φακέλου, με την ολοκλήρωση της οποίας θα σταλεί στο Υπουργείο Υγείας για περαιτέρω δικές του ενέργειες.

Σε κάθε περίπτωση, η 5η ΥΠΕ, από την ένταξη του Κ.Υ. Ζαγοράς στην αρμοδιότητά της, την 1-1-2015, έχει προχωρήσει στην επίλυση πολλαπλών κτιριακών και ηλεκτρολογικών χρονιζόντων προβλημάτων, που αντιμετώπιζε το Κ.Υ. Ζαγοράς, όπως η ετήσια συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών των εγκαταλελειμμένων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεών του, και έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εν γένει αναβάθμιση των κτιριακών του εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβάνοντας το έργο “Επισκευαστικές εργασίες και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς”, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 175.000 ευρώ, στην πρότασή της για ένταξή του στο ΠΔΕ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου