ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση των «Πρασίνων» για το έργο της Καραμπατζάκη

παρέμβαση-των-πρασίνων-για-το-έργο-τ-133533

Παρέμβαση της ομάδας των «Πρασίνων» στο Ευρωκοινοβούλιο προς την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει μέτρα προστασίας της Καραμπατζάκη και του Κραυσίνδωνα προκαλεί την αντίδραση του Δήμου Βόλου.

Στην επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, επισημαίνουν ότι «οι αποφάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής Βόλου, φέρουν το έργο της οδού Καραμπατζάκη να καταργείται, ώστε να λειτουργήσουν οι δύο παρόχθιες οδοί ως άνοδος και κάθοδος, συνδεόμενοι κάθετα με τον περιφερειακό δακτύλιο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου – Νέας Ιωνίας και την μεγάλης κυκλοφορίας οδό Λαρίσης.

Επισημαίνουμε ότι είναι το μόνο σημείο της περιοχής που διαμορφώθηκε με σεβασμό στο περιβάλλον και στο Πρόγραμμα LIFE και έχει μήκος 800 μέτρα. Αποτελεί πόλο έλξης για τους πεζούς, άτομα με κινητικές δυσκολίες και ποδηλάτες χωρίς να αποτρέπει τη δυνατότητα κίνησης του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα δίνει στα παιδιά, ασφαλή πρόσβαση στο Σχολικό Συγκρότημα Μουρτζούκου, Πολιτιστικό Κέντρο Μεταξουργείο, μουσείο Φυσικής Ιστορίας κ.λπ. Η υλοποίηση των προθέσεων του Δήμου Βόλου θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των πολιτών του. Οι νέοι δρόμοι δεν θα μετριάσουν τα προβλήματα της πόλης που προκύπτουν από τον υψηλό αριθμό των αυτοκινήτων. Αντίθετα, επιβάλλεται να δοθούν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης, ώστε να αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων και η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου. Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να τερματίσετε την κατάργηση του έργου του δρόμου», αναφέρει η ομάδα των «Πρασίνων».

Ο Δήμος Βόλου

Απαντώντας στην παρέμβαση των Πρασίνων, ο Δήμος Βόλου αναφέρει:

«Διάσημη ανά την Ευρώπη έγινε η οδός Καραμπατζάκη, και για να είμαστε ακριβέστεροι το τμήμα της που ορίζεται από μερικές εκατοντάδες τετραγωνικά δημόσιου χώρου, που έγιναν προσωπικές αυλές και πάρκινγκ μιας ομάδας προνομιούχων συμπολιτών. Τούτο μαρτυρεί η «παρέμβαση» κάποιων εκπροσώπων του Ευρωκοινοβουλίου, που πιστοί, προφανώς, στη ρήση «μάθανε ότι…, πλάκωσαν και οι «πράσινοι»» παραγγέλλουν στην κυβέρνηση τις επιθυμίες τους και απαιτούν να γίνουν αποδεκτές.

Βέβαια τα γνωστά πολιτικά καρτούνς από τον Βόλο, που τους έβαλαν, είναι αδύνατον να λειτουργήσουν έστω και μια φορά χωρίς να γίνονται περίγελος, γι’ αυτό και η νέα τους απόπειρα δεν είναι παρά ένα φιάσκο. Εκτός κι αν οι περίφημοι αυτοί «πράσινοι» και οι εν Βόλω διαβιούντες εταίροι τους – εργολάβοι, αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, στην οποία οι ίδιοι έχουν προσφύγει (!) και δεν υπολογίζουν την απόφασή της, υποκαθιστώντας την από τη φίλα, προφανώς, προσκείμενη κυβέρνηση.

Επειδή, όμως, πέραν της γραφικότητας πρασίνων, ροζ και λοιπών εμπριμέ και εγχρώμων τύπων της κοινωνίας, η Δημοκρατία σε αυτό τον τόπο ακόμα λειτουργεί, ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τους συνιστούσαμε λίγη ακόμα υπομονή και εμείς θα τους καλέσουμε, ως επίτιμους προσκεκλημένους μάλιστα, στα εγκαίνια του έργου, για να το απολαύσουν μαζί με τις χιλιάδες των συμπολιτών μας, που δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και το περιμένουν για να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής τους. Επιτέλους τα κυβερνητικά στελέχη ας μαζέψουν όλους αυτούς τους γραφικούς της πολιτικής, που αρέσκονται να αυτοπροσδιορίζονται και σαν προοδευτικοί, και ας τους εξηγήσουν ότι στη Δημοκρατία αποφασίζουν οι πλειοψηφίες και όχι οι μειοψηφίες και το αντίθετο συμβαίνει μόνο σε φασιστικά καθεστώτα. Και να ξέρουν ότι στον Βόλο η Δημοτική Αρχή είναι εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, προς τους οποίους και μόνο, άλλωστε, λογοδοτεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου