ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σούρλας Βρέθηκε χώρος για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα

γ-σούρλας-βρέθηκε-χώρος-για-το-άγαλμα-τ-133605

Σχετικά με την εκκρεμότητα τοποθέτησης του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα και τα όσα διαδραματίζονται στην πΓΔΜ για τον μεγάλο Στρατηλάτη ο πρ. Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, δήλωσε:

«Μέχρι το τέλος του προσεχούς Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί κάθε εργασία και θα έχει τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μ. Αλεξάνδρου, στην συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Όλγας». Αυτή την απάντηση έδωσε, ο Δήμος Αθηναίων σε επιστολή που είχα απευθύνει σχετικά με την εκκρεμότητα αυτή.

“Μετά από 45 χρόνια, από την κατασκευή του έφιππου ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου από τον διακεκριμένο γλύπτη Γιάννη Παππά και 17 χρόνια, από τότε που περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Αθηναίων, βρέθηκε χώρος για να τοποθετηθεί στην πρωτεύουσα ανάμεσα σε εκατοντάδες αγάλματα και εκείνο του Μεγάλου Στρατηλάτη.

Πρέπει, επιτέλους να γίνει αντιληπτό, ότι όταν δεν σεβόμαστε τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις, τα ιδανικά και δεν τιμούμε τα σύμβολα, όπως αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τότε αφήνουμε περιθώρια στους παραχαράκτες της ιστορίας μας, να τα οικειοποιούνται, όπως κάνουν οι Σκοπιανοί με την τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στο κρατίδιο τους, αμφισβητώντας μάλιστα την ελληνικότητα του κατά τρόπο προκλητικό”, επεσήμανε ο κ. Σούρλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου