ΤΟΠΙΚΑ

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική πήγε στα χωριά του Αν. Πηλίου

η-εκπαιδευτική-ρομποτική-πήγε-στα-χωρ-134427

Το Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζουν, μέσω υλοποίησης δημιουργικών δραστηριοτήτων, την παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών και των μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων της Τσαγκαράδας και του Ανηλίου.

Στο πλαίσιο αυτό ομάδα φοιτητριών, με την καθοδήγηση και τον συντονισμό των συνεργατών του Π.Θ. κ.κ. Γιώργου Πρώια και Σπύρου Κούρια και με την συμμετοχή μέλους ΔΕΠ, την Τρίτη 23/1/2018 στο Ανήλιο και την Τετάρτη 31/1/2018 στην Τσαγκαράδα, πραγματοποίησαν διδακτική παρέμβαση εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων των δύο σχολείων αντιμετώπισαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό το πρωτόγνωρο για αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ξεκινώντας από μια εισαγωγική συζήτηση αναφορικά με τα ρομπότ και τις επιπτώσεις χρήσης τους στην ανθρώπινη ζωή, οι συντελεστές της διδακτικής παρέμβασης έφεραν τα παιδιά σε επαφή με βασικές έννοιες και διαδικασίες προγραμματισμού, ενεργοποίησαν την φαντασία τους για εξεύρεση λύσεων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, δουλεύοντας με διαφορετικά σενάρια οι μικρότερες και οι μεγαλύτερες τάξεις, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν τα δικά τους ρομπότ τα οποία τελικά και έθεσαν σε κίνηση ανεβάζοντας τον ενθουσιασμό τους στα ύψη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου