ΤΟΠΙΚΑ

Eξι μήνες φυλάκιση σε 22χρονο για κλοπή ρεύματος

eξι-μήνες-φυλάκιση-σε-22χρονο-για-κλοπή-ρ-134523

Δεν είχε νόμιμο τρόπο για να θερμάνει το σπίτι του στο Αλιβέρι, ενώ έχει μωρό τριών μηνών, και η οικογένειά του αναγκάστηκε, εν αγνοία του, να συνδέσει παράνομα την οικία του με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Αυτό ισχυρίστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 22χρονος Ρομά, που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στο Αλιβέρι για ρευματοκλοπή προκειμένου να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν συγκινήθηκε, καθώς ο κατηγορούμενος έπεσε σε αντιφάσεις. Ο 22χρονος είχε δηλώσει στην Αστυνομία ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που πλήρωσε δέκα ευρώ σε Αλβανό για να κάνει την παράνομη σύνδεση πριν από εφτά μέρες.

Τότε ήταν που στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε και ο πατέρας του κατηγορουμένου, αντιμετωπίζοντας επίσης κατηγορία για κλοπή ρεύματος.

«Τι θα γίνει αν το παιδί μεγαλώσει και χτυπήσει σε γυμνό καλώδιο της ΔΕΗ;» αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας έδρας, τονίζοντας ότι είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να γίνονται παράνομες συνδέσεις με ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ακολούθως την ενοχή του κατηγορουμένου, επισημαίνοντας στον 22χρονο ότι θα πρέπει να ρυθμίσει τις εκκρεμότητές του με τη ΔΕΗ και να συνδεθεί νόμιμα με το δίκτυο.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή και δυνατότητα άσκησης έφεσης.

Το Αυτόφωρο έκρινε ότι ο 22χρονος είχε συμμετοχή στην κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος που συνέβαινε στο σπίτι από το 2015 έως και σήμερα, διάστημα κατά το οποίο ζημίωσε τη ΔΕΗ με το ποσό των 7.200 ευρώ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου