ΤΟΠΙΚΑ

Τα εύσημα σε εθελοντές αιμοδότες

τα-εύσημα-σε-εθελοντές-αιμοδότες-135087

Απόδοση τιμής στους υπέρμαχους της προσφοράς ζωής ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αχίλλειο, με αφορμή τα τριάντα πέντε χρόνια δράσης και προσφοράς του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη». Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με συνδιοργανωτή τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, αποδόθηκαν τα «εύσημα» σε εθελοντές αιμοδότες και τον αιρετό δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, για τη στήριξή τους στο έργο του Συλλόγου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Ιγνάτιος Γελαγώτης, υπογράμμισε ότι η «Αλληλεγγύη» ξεκίνησε με 45 μέλη και σήμερα αριθμεί περί τα 4.500, εκ των οποίων τα 2.300 περίπου είναι οι τακτικοί αιμοδότες, που στηρίζουν ενεργά τη δράση του Συλλόγου. Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και απηύθυνε έκκληση στους νέους να εγγραφούν στον Σύλλογο και να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Με αργυρά μετάλλια, που αντιστοιχούν σε 25 αιμοδοσίες και άνω, βραβεύτηκαν οι εθελοντές αιμοδότες: Νικόλαος Καλιάτσας, Βάϊος Καραγιάννης, Διονύσιος Παπαοικονόμου, Ευαγγελία Σταμοπούλου και Χρήστος Φλωρούς από την Αλόννησο.

Βραβεύτηκαν με χάλκινα μετάλλια, για αιμοδοσίες άνω των 10 φιαλών, οι: Γεώργιος Ακρίβος, Ηλίας Αντωνίου, Χρήστος Βαϊόπουλος, Διονύσιος Γερολυμάτος, Ευστάθιος Γεωργάρας, Ιωάννης Γούναρης, Ταξιάρχης Ζαρώνης, Μαρία Καβούρα, Ευαγγελία Καλούτσικου, Κωνσταντινιά Καπέλη, Δημήτριος Κουτσοκέρας, Χρήστος Λαρίσης, Γεώργιος Λογοθετίδης, Κωνσταντίνος Μαρούγκας, Αγάπη Μιχαλοπούλου, Ιωάννη Μπακιρλή, Μιχάλη Μύρικνα, Δημήτριος Ντατζιόπουλος, Νικόλαος Νύκτας – Νικήτας, Ευφροσύνη Παπανικολάου, Παύλος Πρωτούλης, Φίλιππος Ρούτσος, Γεωργία Σακά, Αθανάσιος Σαξώνης, Δημοσθένης Στύλλας, Κωνσταντινιά Τρομπούκη, Βασίλειος Τσαλέμης, Κωνσταντίνος Τσιμπούκης και Ιωάννη Φουστάνα.

Επίσης χάλκινα βραβεία δόθηκαν στους εθελοντές αιμοδότες Σκοπέλου και Αλοννήσου: Απόστολο Γκούμα, Αναστάσιο Καλογιάννη, Κωνσταντίνο Λιάκο, Νικόλαο Μπαλαλά και Μιχάλη Πατσή.

Βράβευση του Δήμου Βόλου

Τιμώμενο πρόσωπο της χθεσινής εκδήλωσης ήταν ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ενώ ταυτόχρονα αποδόθηκαν τα εύσημα στον Δήμο Βόλου για τη διαρκή στήριξή του στον Σύλλογο.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος εξήρε την ανιδιοτελή δράση και προσφορά του Συλλόγου, ενώ εξέφρασε, για μια ακόμη φορά, τη στήριξή του. «Οι φορείς, ο Δήμος Βόλου και εγώ προσωπικά στεκόμαστε δίπλα στο έργο του Συλλόγου, ένα έργο ανθρώπινο, που δίνει ζωή στους συνανθρώπους μας, και ως εκ τούτου είμαστε παρόντες και βοηθάμε το έργο τους, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας».

Στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, ευλογήθηκε η πίτα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών από τους ιερείς: π. Απόστολο Θάνο, π. Ιωάννη Πράπα και π. Κωνσταντίνο Αυγέρη, και η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από το ρεσιτάλ της Ερρικας Πατρικίου με αγαπημένα τραγούδια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι θεσμών, φορέων και συλλόγων, αλλά και πολλοί Βολιώτες οι οποίοι εξέφρασαν, με την παρουσία τους, τη συμπαράστασή τους στο έργο ζωής του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου